Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Najvyššia teplota v stredu ojedinele prekročí hodnotu 37 stupňov Celzia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com/geralt)

BRATISLAVA - Najvyššia teplota v stredu ojedinele prekročí hodnotu 37 stupňov Celzia, čo sú pri vysokej vlhkosti ťažko znesiteľné podmienky. Upozornil na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

"Najmä v popoludňajších hodinách odporúčame obmedziť fyzickú námahu, minimalizovať pobyt v exteriéri, čo najmenej sa zdržiavať na priamom slnku a dbať na dostatočný príjem tekutín," doplnil. Meteorológovia podotkli, že v utorok (9. 7.) na niekoľkých staniciach najmä na juhu Slovenska zaznamenali maximum teploty 35 stupňov Celzia, s najvyššou hodnotou v Slovenskom Grobe (35,8 stupňa Celzia).

"Vzduch bol navyše aj vlhký, čím boli horúčavy ešte neznesiteľnejšie. Vplyvom vysokej vlhkosti sa výraznejšie neochladilo ani počas noci," ozrejmil SHMÚ. Okolo 15 stupňov Celzia bolo podľa neho len výnimočne. Minimá boli zväčša v intervale 22 až 17 stupňov Celzia. Na juhozápade boli teploty aj vyššie. "Najteplejšia noc bola na stanici Kuchyňa, kde sme zaznamenali minimum teploty až 25,8 stupňa Celzia," dodal. Vo viacerých okresoch platia počas stredy výstrahy prvého a druhého stupňa pred vysokými teplotami. Platia od 14.00 h do 18.00 h.

Viac o téme: TeplotyHorúčavyShmú
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu