Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Najstaršia Košičanka oslávila 106. narodeniny

O pani Ľudmilu Koperdákovú (106) sa stará aj syn Juraj (70).
O pani Ľudmilu Koperdákovú (106) sa stará aj syn Juraj (70). (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Ľudmila Koperdáková včera oslávila 106. narodeniny. Napriek pokročilému veku sa zaujíma o dianie okolo seba. V jej rodine je dlhovekosť tradíciou, žiaden extra recept na ňu nemá. Možno ak skromnosť a veľa lásky.

„Jej blízki sa väčšinou dožili vysokého veku, i nad 90 rokov. Jej sestra dokonca až 103 rokov,“ prezradil syn oslávenkyne Juraj Koperdák (70).

Najstaršia Košičanka sa stále zaujíma o všetko, čo sa okolo deje. „Neustále sa pýtala na siamské dvojičky, chcela o tom všetko vedieť,“ hovorí syn Juraj, ktorý sa o mamu stará spolu so sestrou. Spomenul, že pani Ľudmila si najviac spomína na obdobie, keď žila s manželom v Kláštore pod Znievom, kde sa aj narodila. „Mamička nie je prieberčivá, zje všetko. Dvakrát týždenne si dá mäso, najradšej má zemiaky so slaninou. A miluje bryndzu, tú by mohla mať každý deň,“ dodáva s úsmevom Juraj Koperdák.

Ľudmila Koperdáková sa narodila v Kláštore pod Znievom 15. októbra 1901. Vydala sa ako 21-ročná za Juraja Voleka. Ten však po troch rokoch umrel. Spolu mali dcéru Elenu. V roku 1935 sa znovu vydala. S manželom Jánom, ktorý bol profesorom slovenského a francúzskeho jazyka, prežila 64 rokov. Mali štyri deti - Martina, Juraja, Martu a Janku. V Košiciach žije od roku 1948.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu