Utorok29. október 2024, meniny má Klára, Kiara, zajtra Šimon, Simon, Simona

Z obrovských podvodov s lístkami je obvinený bývalý tenista: O desiatky tisíc obral aj slovenskú jednotku!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky, TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA – Polícia na Slovensku odhalila pred niekoľkými dňami premyslený predaj podvodných lístkov na rôzne športové a kultúrne podujatia cez slovenský inzertný portál. Hlavným aktérom podvodov bol údajne 24-ročný R. G. z okresu Zvolen. Ten bol v minulosti tenistovým hráčom a s viacerými súčasnými hráčmi mal dobré vzťahy. Na to doplatila aj naša aktuálna ženská tenisová jednotka Rebecca Šramková.

Začiatkom minulého týždňa sa v okrese Zvolen uskutočnila rozsiahla policajná akcia pod krycím názvom "COLDPLAY". Policajti odboru finančného vyšetrovania Prezídia Policajného zboru, v spolupráci s kolegami z miestnych a krajských jednotiek, vykonali niekoľko domových prehliadok. Taktiež prehliadali niekoľko iných priestorov a zaistili dôkazy vedúce k vzneseniu obvinenia 24-ročnému mužovi z okresu Zvolen.

Ten mal prostredníctvom slovenského inzertného portálu predávať podvodné lístky na rôzne športové či kultúrne podujatia. Medzi nimi boli napríklad Majstrovstvá sveta v hokeji, zápasy Ligy majstrov, koncerty Coldplay a Taylor Swift. Muž však po zaplatení nikdy lístky kupujúcemu nedal.

 

AKCIA COLDPLAY: PODVODNÝM PREDAJOM LÍSTKOV OKLAMAL TISÍCE ĽUDÍ A SPÔSOBIL VIAC AKO POLMILIÓNOVÉ ŠKODY, PO NÁVŠTEVE...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Thursday, October 24, 2024

Vysoko sofistikovaný podvod

Podľa polície išlo o vysoko sofistikovaný podvod, do ktorého bolo zapojených niekoľko ľudí. "Muž bol obvinený z prečinu legalizácie výnosov z trestnej činnosti a na základe rozhodnutia súdu je stíhaný väzobne. Týmto bola zavŕšená niekoľkomesačná operatívna činnosť zameraná na odkrytie vysoko sofistikovanej schémy páchania trestnej činnosti. Páchateľ používal tzv. "biele kone" na zakladanie účtov, získavanie mobilných čísiel a vozidiel, cez ktoré následne preposielal finančné prostriedky, pričom činnosť mala medzinárodný presah," poznamenala polícia.

Presný počet obetí nateraz nie je známy. "Vzhľadom na krátky čas používania účtov a telefónnych čísiel, trvajúci do 5 dní, sa polícia stále snaží identifikovať ďalšie obete. Odhaduje sa, že podvodom bolo poškodených viac ako 2 000 ľudí, pričom celková škoda presahuje sumu 500 000 eur. Obete pochádzajú nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia," dodala polícia. Zároveň všetkých vyzvala, aby boli opatrní a ak boli v minulosti obeťou takéhoto podvodu, aby sa prihlásili na najbližšom oddelení.

Medzi poškodenými aj Rebecca Šramková

Nové informácie ukázali, že medzi poškodenými je aj slovenská tenisová jednotka Rebecca Šramková. R. G. ju mal pripraviť o približne 42-tisíc eur pri podvode súvisiacom s luxusnými hodinkami. Šramková popísala, že s ním mala dlhodobý vzťah založený na dôvere, pretože v minulosti jej finančné dlhy vždy vrátil. Pri hodinkách však prišlo k zásadnému obratu.

Na snímke slovenská tenistka Rebecca Šramková
Zobraziť galériu (2)
Na snímke slovenská tenistka Rebecca Šramková  (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)

„Dotyčný ma podviedol o veľmi veľa peňazí a bolo to pri kúpe dvoch hodiniek, ktoré sa ku mne nikdy nedostali,“ uviedla Šramková pre Šport24.sk. Po niekoľkých neúspešných stretnutiach a výhovorkách, že mu „nevyšli iné biznisy“, tenistka priznala, že komunikácia úplne ustala.

Nedajte sa oklamať! Kupujte lístky len cez overejnú a serióznu stránku predpredaj.sk. Dlhoročná tradícia s predajom lístkov na kultúrne, športové a spoločesnké podujatia a desaťtisíce spokojných klientov.

Viac o téme: PodvodRebecca Šramková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu