Pondelok28. október 2024, meniny má Dobromila, zajtra Klára, Kiara

Exšéf odboru NBS Ivan Barri dostal podmienku: Známy je z kauzy Rapid Life

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Daniel Stehlík)

BANSKÁ BYSTRICA - Špecializovaný trestný súd (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, uznal v pondelok exriaditeľa jedného z odborov Národnej banky Slovenska (NBS) Ivana Barri v kauze bývalej poisťovne Rapid Life vinným. Ako verejný činiteľ v súvislosti s obstarávaním veci všeobecného záujmu priamo pre seba žiadal a prijal úplatok. Odsúdil ho na podmienečný trest. Potvrdila to hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. "Rozsudok nie je právoplatný, procesné strany sa vyjadria v zákonnej lehote," dodala.

Za pokračujúci zločin prijímania úplatku obžalovaného súd odsúdil na trest odňatia slobody vo výmere 18 mesiacov a 13 dní. Výkon uloženého trestu mu podmienečne odložil a určil skúšobnú dobu 24 mesiacov. Zároveň mu uložil peňažný trest 5000 eur. Pre prípad úmyselného zmarenia výkonu peňažného trestu dostal náhradný trest odňatia slobody v trvaní šesť mesiacov.

Obžaloba sa týkala údajného úplatku súvisiaceho s nariadením nútenej správy nad životnou poisťovňou Rapid Life. Ivan B. pôsobil v NBS ako generálny riaditeľ odboru dohľadu nad trhom cenných papierov, poisťovníctvom a dôchodkovým sporením.

Viac o téme: Rapid LifeIvan BarriPodmienka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu