Utorok29. október 2024, meniny má Klára, Kiara, zajtra Šimon, Simon, Simona

Pasažiera lietadla vydesili ZÁHADNÉ svetlá na oblohe: FOTO Ľudia panikária, keď to zbadáte, pochopíte

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

USA – Muž zažil počas nočného letu cez Atlantik poriadny šok. Príčinou boli podivné svetlá pod oblakmi. Môžu to byť lietadlá, satelity alebo údajné UFO. O svoj objav sa podelil na Facebooku, kde vydesil množstvo ľudí.

Istý muž menom Rohan Goonewarden nedávno cestoval cez Atlantický oceán, keď si jeho syn všimol z okna lietadla niečo zvláštne. O svoju skúsenosť sa podelil vo facebookovej skupine s názvom Dull Men’s Club. „Podľa mapy letu bolo lietadlo presne uprostred Severného Atlantiku, pričom Grónsko bolo oveľa ďalej na severe. Tak sa teda pýtam, ak lietadlo letí vo výške 9 144 metrov a oblaky sú 6 096 metrov pod ním, aké svetlá by pokryli tak veľkú plochu na oblaku?“ uviedol v príspevku. Hoci je dosť nezmyselné tvrdiť, že to boli mimozemšťania, ako niektorí komentujúci v príspevku vtipkovali, iní používatelia sociálnej siete navrhli pravdepodobnejšie vysvetlenia tohto javu. 

Pasažiera lietadla vydesili ZÁHADNÉ
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Dull Men's Club/Rohan Goonewardena)

„Polárna žiara bola nedávno viditeľná aj južnejšie. Môže to byť ono?“ napísal jeden z komentujúcich. Treba poznamenať, že polárnu žiaru zvyčajne nie je vidieť spod mrakov, túto možnosť však odborníci úplne nevylučujú. Napokon, podobných prípadov sa v priebehu predchádzajúcich rokov objavilo viac. Jedným z nich je aj incident z roku 2022, kedy pilot Dustin Maggard spozoroval zvláštne červené svetlá vznášajúce sa nad Tichým oceánom, informuje portál Unilad. Počas letu urobil snímku, na ktorej boli podobné svetlá, aké videl Goonewarden a jeho syn. 

Vzhľadom na fakt, že fotografie sú zdrojom obrovskej predstavivosti používateľov sociálnych sietí, sa ľudia stále domnievajú, že môže ísť o mimozemšťanov alebo vojenské experimenty. Francúzska spravodajská stanica France24 prišla s vysvetlením. Podľa ich zistení bol zvláštny jav v skutočnosti spôsobený LED svetlami, ktoré používajú rybárske lode v tejto oblasti. Tieto svetlá sa zvyčajne používajú na lov kalamárov a niektorých druhov rýb, ktoré sú k lodiam priťahované svetlom. Nie je však známe, odkiaľ pochádzali svetlá, ktoré nasnímal Goonewarden z lietadla.

Viac o téme: LietadloPasažierSvetlá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu