Piatok4. október 2024, meniny má František, zajtra Viera

Problémové produkty známej značky! FOTO Sťahujú ich z trhu, OKAMŽITE ich prestaňte používať

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) oznámila, že z trhu museli stiahnuť viaceré produkty značky Philips. Ide o akumulátory bezdrôtových tyčových vysávačov, pri ktorých hrozí riziko požiaru. Spoločnosť avizuje, že akumulátory bezplatne vymieňajú.

"Spoločnosť Versuni Czech Republic s.r.o. dobrovoľne sťahuje z trhu a bezplatne vymieňa akumulátory bezdrôtových tyčových vysávačov Philips 2000 a Philips 3000, ktoré sú náchylné na mechanické nárazy, ako je silný pád alebo séria nárazov/pádov. Tieto nárazy môžu mať za následok prehriatie akumulátora, čo môže viesť k nebezpečenstvu vzniku požiaru," informuje spoločnosnosť prostredníctvom SOI. Dodáva, že stiahnutie z trhu sa týka výrobkov, ktoré majú jedno z nasledujúcich typových čísel: XC2011, XC2012, XC3031, XC3032, XC3033, XC3131, XC3132 alebo XC 3133.

Problémové produkty známej značky!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SOI)

Pre identifikáciu výrobku je potrebné v prvom rade skontrolovať číslo typu na vysávači. "Ak sa číslo typu zhoduje s jedným z vyššie uvedených čísel, výrobok je predmetnom stiahnutia z trhu," približuje inšpekcia.

Problémové produkty známej značky!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SOI)

Okrem toho je dôležité skontrolovať aj označenie S/N na akumulátore. "Ak je označenie S/N (YYWW) v rozsahu 2328-2423, batériový blok je predmetom stiahnutia z trhu," uvádza SOI. S ohľadom na ochranu spotrebiteľov spoločnosť Versuni Czech Republic s.r.o. vyzýva zákazníkov, ktorí si predmetné výrobky zakúpili, aby ich okamžite prestali používať a odpojili ich od nabíjania.

Problémové produkty známej značky!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SOI)

V prípade, že vlastníte dotknuté bezdrôtové tyčové vysávače Philips série 2000 a 3000, je potrebné zaregistrovať sa na webe spoločnosti, kde dostanete pokyny ako získať a vymeniť nový akumulátor a ako bezpečne a zodpovedne zlikvidovať starý akumulátor.

Viac o téme: PhilipsAkumulátorySlovenská obchodná inšpekciaBezdrôtové tyčové vysávače
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu