Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Dráma v letovisku! Na chlapca (†16) zaútočil žralok: Desivú scénu sledovali na pobreží desiatky ľudí

Jahmari Reid (16) spolu s otcom Michaelom, prevádzkovateľom taxislužby na Jamajke. Chlapca napadol žralok tigrí brutálnym spôsobom. Z vody vytiahli už len jeho pozostatky Zobraziť galériu (2)
Jahmari Reid (16) spolu s otcom Michaelom, prevádzkovateľom taxislužby na Jamajke. Chlapca napadol žralok tigrí brutálnym spôsobom. Z vody vytiahli už len jeho pozostatky (Zdroj: X/Pakistani Index, Getty Images)

FALMOUTH – V obľúbenom letovisku sa odohrala nečakaná a strašná udalosť. Jeden z najväčších morských predátorov zaútočil pri pobreží na nič netušiaceho mladého rybára. Výsledok bol brutálny. Mladý chlapec prišiel takmer o polku tela.

Na jamajskú pláž Falmouth Fishing Beach v okrese Trelawny chodí každý deň mnoho rybárov. Táto lokalita patrí medzi najvyhľadávanejšie na celom ostrove. Napriek tomu tu nčíha obrovské nebezpečenstvo. Osudným sa to stalo mladému chlapcovi (†16), ktorého napadol žralok. 

Strašný pohľad 

Jahmari Reid sa pohyboval v pondelok 26. augusta blízko pri pobreží, no ani to ho nezachránilo pred morským predátorom. Jamaica Observer informuje, že mladý študent William Knibb Memorial High School sa stratil počas jednej z morských výprav. Na druhý deň (utorok 27. augusta) vylovili potápači z vody pozostatky jeho bezvládneho tela. Bol to strašný pohľad najmä pre otca Michael Reida. 

"Nemôžem tomu uveriť, že len včera sa vybral sám na more a takto to celé dopadlo. Je to obrovské nešťastie. Cítim sa strašne. Často som syna od toho odrádzal. Nikomu tým nepomáhal, len jednoducho rád rybárčil," povedal otec Michael, prevádzkovateľ taxislužby.

Pohľad na zohavené telo, ktoré vylovili potápači, bol viac ako desivý. Pozostatky tela boli bez hlavy a ľavej ruky. 

Christopher Reynolds, jeden zo zmätených rybárov, sedel v tom čase na pláži a len nečinne sa pozeral, čo to potápači vylovili. "Zbadali vo vode blízko tela obrovského žraloka tigrieho. Krátko na to našli aj oddelenú chlapcovu ruku. Toho žraloka treba nájsť a zabiť. Predátori zvyknú útočiť v iných častiach ostrova," tvrdil. 

Priplával s turistami

Prezident Falmouth Fisherfolks Benevolent Society Fritz Christie povedal, že žralok zrejme nasledoval výletnú loď do vôd Falmouthu, pretože útok v tejto časti ostrova je prvým za mnoho rokov. "Vyzerá to tak, že keď sem priplávala jedna z výletných lodí, žralok ju nasledoval. No keď loď odplávala, predátor ostal v týchto vodách. Mladík vstúpil do vody a to sa mu stalo osudným. Odhryzlo mu to hlavu," vyjadril sa Christie pre jamajské médiá. Prípad prevzala polícia a v súčasnej dobe prebieha vyšetrovanie. 
 

Viac o téme: Žralok tigríJamajkaútok žralokaFalmouthFalmouth Fishing Beach TrelawnyJahmari Reid
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu