Piatok4. október 2024, meniny má František, zajtra Viera

Najlepšou filmovou hudbou je Purple Rain

Prince Zobraziť galériu (4)
Prince (Zdroj: Profimedia)

LOS ANGELES - Najlepšou filmovou hudbou všetkých čias je Purple Rain (Purpurový dážď) z pera hudobného génia Princea. Ten spočinul na čele rebríčka 50 najlepších soundtrackov, ktorý zostavili redaktori amerického magazínu Vanity Fair.

Zostavovatelia rebríčka svoju voľbu odôvodnili tým, že Prince „kombináciou funku, r&b, popu, metalu, ba dokonca aj psychedélie prispel k definícii hudby 80. rokov“.

Samotný film z roku 1984 však označili za prepadák s veľmi zlými hereckými výkonmi. Hneď za Princeovou hudbou sa ocitla skupina Beatles a jej hudba k filmu A Hard Day´s Night. Milovníci karibských rytmov budú určite súhlasiť s tretím miestom pre kultovú snímku The Harder They Come z roku 1972, ktorej soundtrack nahrala hviezda reggae Jimmy Cliff.

Zemiakovú medailu si odniesol hudobný sprievod kultovej gangsterskej komédie Quentina Tarantina Pulp Fiction - Historky z podsvetia. Piesne dua Simon a Garfunkel, ktoré doplnili skvelý herecký koncert Anne Bancroft a Dustina Hoffmana v snímke Absolvent, skončili na piatom mieste.

Najlepšie soundtracky všetkých čias:

1. Purple Rain
2. A Hard Day‘s Night
3. The Harder They Come
4. Pulp Fiction
5. Absolvent
6. Superfly
7. Trainspotting
8. Horúčka sobotňajšej noci
9. Americké grafity
10. The Big Chill
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu