Piatok4. október 2024, meniny má František, zajtra Viera

Hrdinská obeta matky pri streľbe v Izraeli: Iba 9-mesačné bábätko chránila vlastným telom, dieťa zázrakom prežilo!

Palestínsky teroristi zabili počas útoku vo štvrti Jaffa v meste Tel Aviv v Izraeli mladú mamičku
Palestínsky teroristi zabili počas útoku vo štvrti Jaffa v meste Tel Aviv v Izraeli mladú mamičku (Zdroj: X/@Israel)

TEL AVIV - Palestínski teroristi zabili počas útoku vo štvrti Jaffa v meste Tel Aviv v Izraeli mladú mamičku, ktorá chránila svojho deväťmesačného syna vlastným telom. Chlapec vďaka tomu prežil. K útoku sa prihlásilo palestínske hnutie Hamás.

Žena, ktorú Izraelci identifikovali ako Inbar Segev-Vigder (†33) bola počas útoku na ulici pri autobusovej zastávke. Pred streľbou kryla svojho iba deväťmesačného syna Ariho vlastným telom. Inbar streľbu neprežila, jej syn však áno. S manželom Jearim sa zosobášili iba pred rokom. Jeari je členom Izraelských ozbrojený síl.

Rudolf Huliak odpovedá na otázky novinárov (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Pre portál Ynet povedal, že s Inbar telefonoval krátko pred útokom. „Vedel som, že je na ceste domov. Keď som počul o útoku, volal som jej, ale neodpovedala. Začal som ju hľadať. Bola s Arim a s naším psom. Keď som sa našiel na miesto a objavil nášho zastreleného psa, obával som sa najhoršieho.“

Po streľbe ľudia na mieste odovzdali bábätko policajtovi, ktorý ho vzal do nemocnice. Jeari povedal, že chlapcovi nič nebolo. V čase streľby ho Inbar mala pripútaného v nosiči. „Po hodinách pátrania mi polícia prišla oznámiť, že Inbar zastrelili. Bola to úžasná osoba, skvelá matka, ktorá Arimu i mne dala všetko,“ povedal Jeari.

Teroristický útok mali na svedomí dvaja útočníci. Jeden bol vyzbrojený nožom, druhý automatickou puškou. Pri jednej z električkových zástaviek vo štvrti Jaffa zabili sedem ľudí vo veku od 24 až 42 rokov, ďalších 16 utrpelo zranenia. Polícia uviedla, že muži pochádzali z Hebronu na Západnom brehu Jordánu. Na pobyt v Izraeli nemali povolenie.

Viac o téme: JeruzalemIzraelTerorizmusZápadný breh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu