Piatok27. september 2024, meniny má Cyprián, Damián, zajtra Václav

Svetovo uznávaný saxofónový virtuóz Baptiste Herbin vystúpi prvý krát na Slovensku s Milo Suchomel orchestra

PR článok Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Baptiste Herbin )

Na 13. ročníku Gypsy Jazz Festivalu, ktorý sa uskutoční dňa 6.12.2024 v Slovenskom rozhlase v Bratislave, sa predstaví prvý krát saxofónový mág z Francúzska Baptiste Herbin.

Je považovaný za jedného z najtalentovanejších mladých jazzových saxofonistov na svete, ktorý je známy svojou virtuóznou hrou a schopnosťou spájať rôzne hudobné štýly. Hral na niekoľkých významných jazzových festivaloch - Montreux jazz festival, North sea jazz festival. Spolupracoval aj s niektorými z najväčších mien jazzu - Wynton Marsalis a Roy Hargrove. Dnes je Baptiste Herbin jeden z najinovatívnejších a najvplyvnejších saxofonistov v jazze. Na bratislavskom Gypsy Jazz Festivale bude hrať ako sólista so samotným organizátorom Gypsy Jazz Festivalu - Milom Suchomelom a jeho orchestrom. Pre tento ročník si organizátor Milo Suchomel pripravil vlastné aranžmány jeho starších, ale aj nových skladieb rôznych hudobných štýlov - jazz, filmová hudba, groove, funky a ethno world music.

Na festivale odzneju aj prerobené  hity hudobného telesa Šalefuky, ktorým kapelníkom je organizátor festivalu  a zaspievajú ich mladé talentované rómske speváčky.

Vstupenky na Gypsy Jazz Festival sú dostupné na Predpredaj.sk

Svetovo uznávaný saxofónový virtuóz
 (Zdroj: Gypsy Jazz Festival )

Taktiež v premiére zaznie najnovšia Milova skladba venovaná jazzovej legende Bennymu Golsonovi, ktorý zomrel 22.09.2024.

Svetovo uznávaný saxofónový virtuóz
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Archív Milo Suchomel)

Benny Golson bol prvý svetový umelec a obrovská legenda jazzu,  ktorý vystúpil  na 1.ročníku Gypsy Jazz Festival v roku 2011.

Nechajme sa prekvapiť, akých ďalších umelcov nám prinesie 13.ročník Gypsy Jazz Festivalu.

-reklmná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu