Piatok25. október 2024, meniny má Aurel, zajtra Demeter

Zažíva orchestrálna hudba renesanciu? Huslista Filip Jančík pridáva ďalšie koncerty

PR článok Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: predpredaj.sk)

BRATISLAVA - Ambiciózny a talentovaný huslista Filip Jančík si dal za cieľ priniesť na jeseň tohto roka svoju hudobnú virtuozitu do piatich kútov Slovenska. Aj keď hudba skladajúca sa zo živých nástrojov nemá v rozhlasovom éteri veľký priestor, väčšina plánovaných koncertov hlási vypredané.

Odpoveď na to, aký iný šat môže mať znelka z Pulp Fiction alebo Game of Thrones, zjavne hľadá veľa fanúšikov populárnej hudby. Svedčí o tom aj fakt, že na troch z piatich zastávkach svojho prvého slovenského turné pridáva Filip Jančík ďalšie koncerty. Milovníci hollywoodskej hudby tak v Košiciach, Žiline a Trnave dostanú príležitosť zažiť ešte jedno vystúpenie v ten istý deň.

Filip Jančík – Pop Up Session v Bratislave

Deje sa tak len mesiac po tom, ako ohlásil nielen samotnú šnúru, ale aj fakt, že sprievodný ansámbl bude naozaj hudobnou lahôdkou za účasti zaujímavých hostí. Iba 25-ročný husľový virtuóz odhaľuje dve mená – porotcu medzinárodnej súťaže Talents for Europe Jána Bogdana (violončelo) a držiteľa ceny Radio Head Award 2017 za album roka v kategórii world music  Ľubomíra Gašpara (cimbal).

Ján Bogdan – Rondo G minor (Antonín Dvořák)

Zažíva orchestrálna hudba renesanciu?
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: predpredaj.sk)

Rovnako ako Jančík aj dvaja menovaní hudobníci majú skúsenosti so zahraničnými pódiami. Kým Bogdan, ktorý sa ku klasickej hudbe dostal už vo svojich piatich rokoch, stál až pred holandskou kráľovnou Beatrix, Gašpar, spájajúci vo svojom unikátnom projekte cimbal a jazz, pôsobil spolu s milánskou filharmóniou.

Ľudovít Gašpar – Cimbal Project (Promo 2017)

Filip Jančík nie je známy len tým, že má podporu z radov hviezd ako Avril Lavigne či Karel Gott, ale aj svojou nápaditosťou. Hudobnú šou plnú svetelných efektov dotvorí na plánovanom koncerte v Kežmarku aj 25-členný detský spevácky zbor. Zďaleka to však nie je všetko, no na ďalšie prekvapenia si netrpezliví fanúšikovia budú musieť ešte chvíľu počkať.

Vystúpenie Filipa Jančíka v Dánsku

Slovenské turné Filipa Jančíka:

14. 9. - Trenčín, Nádvorie Trenčianskeho hradu
18. 9. - Košice, Kasárne Kulturpark
21. 9. - Kežmarok, Drevený artikulárny kostol
23. 9. - Žilina, Mestské divadlo
28. 9. - Trnava, Synagóga Cafe

Vstupenky v sieti .

Zažíva orchestrálna hudba renesanciu?
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: predpredaj.sk)

Zaujímavy obsah nájdete tiež na jeho instagramovom profile.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu