Piatok25. október 2024, meniny má Aurel, zajtra Demeter

V Kašmíre útočili na armádne vozidlo! Zomreli štyria ľudia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Profimedia.sk)

NAÍ DILLÍ - Najmenej štyria ľudia vrátane dvoch vojakov zahynuli po útoku militantov na vojenské vozidlo v indickej provincii Kašmír. Ďalší traja vojaci utrpeli pri incidente zranenia, uviedli v piatok miestne úrady. Ide už o štvrtý útok v priebehu dvoch týždňov, informuje agentúra Reuters a AFP.

"Začala sa rozsiahla pátracia operácia proti militantom zodpovedným za útok. Do oblasti boli vyslané ďalšie posily," uviedol nemenovaný armádny predstaviteľ. Oblasť, kde sa vo štvrtok v noci útok odohral, prehľadávajú bezpečnostné zložky za pomoci dronov a vrtuľníkov, tvrdí miestna polícia.

archívne video

Aké je spojenie medzi Hamasom a iránskym režimom? (Zdroj: X/Israel Defense Forces)

K útoku sa vo vyhlásení, ktoré sa šíri na sociálnych sieťach, prihlásila militantná organizácia Ľudový antifašistický front. Agentúra Reuters upozorňuje, že toto vyhlásenie nemohla bezprostredne nezávisle overiť. Miestne úrady po útoku preventívne uzatvorili lanovku v meste Gulmarg, ktorá sa nachádza len 12 kilometrov od miesta útoku. Povstalecké skupiny vedú v indickej časti Kašmíru partizánsky odboj už od roku 1989 a žiadajú nezávislosť alebo pripojenie k Pakistanu. India natrvalo rozmiestnila v časti Kašmíru, ktorý je pod jej kontrolou, približne pol milióna vojakov, uvádza AFP. Konflikt si už vyžiadal desaťtisíce obetí.

Viac o téme: ObeteArmádaútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu