Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Kramárovci spievajú a maľujú pre deti

Herec Maroš Kramár s manželkou a deťmi Zobraziť galériu (5)
Herec Maroš Kramár s manželkou a deťmi

BRATISLAVA - „Veľkí herci malým deťom – pesničky, notičky, básničky, kresbičky“– tak sa volá CD a ilustrovaná knižka s textami a notami piesní pre deti, ktorá v týchto dňoch prichádza na náš knižný trh.

Autorkou projektu je skladateľka Sisa Michalidesová. „Deti sú veľkí kritici! - hovorila moja mama. Od maličká som hrala u nej v divadle Úsmev. Najviac sme hrali pre deti. V každej rozprávkovej hre sa aj spievalo. Dlho mi vŕtalo v hlave urobiť pesničky pre deti. S mojim nápadom som sa zverila textárovi Petrovi Konečnému a vznikol nápad. Herci budú spievať. Aj mama sa pridala v rámci písania textov. Stvorila som pesničky. Spolu s mojim manželom Petrom Preložníkom sme ich zaranžovali. Páči sa mi, že sú rôznych štýlov. Vytvorili sme tím ľudí, do ktorého sa zapojila aj manažérka Alena Mikovičová. Verím, že sa pesničky budú deťom páčiť.“

Desať slovenských hercov – Milan Lasica, Maroš Kramár, Marián Labuda ml., Boris Farkaš, Zuzana Kronerová, Ondrej Kovaľ, Zuzana Tlučková, Soňa Norisová, František Kovár a Helena Krajčiová naspievalo spolu 20 piesní. CD sa bude predávať spolu s ilustrovanou knižkou. V knižke nájdu malí čitatelia a ich rodičia k pesničkám texty, noty a zároveň ilustrácie, ktorých autormi sú „spievajúci“ herci.

Marošovi Kramárovi sa kresliť nechcelo, poveril touto úlohou svoje deti Tamarku aj Timurka a obe deti sa zhostili svojej úlohy naozaj profesionálne. Zaujímavé sú i ilustrácie Milana Lasicu, no krivdili by sme ostatným, keby sme ich diela posúvali kamsi do úzadia.

Boris Farkaš bol sám prekvapený, že sa dal nahovoriť na spievanie, lebo si myslel, že túto činnosť neovláda a zo svojej účasti na CD má o to väčšiu radosť, pretože je jeden z mála hercov, ktorí CD ešte nemali.

Prípadov detí aj dospelých s onkologickým ochorením žiaľ každoročne pribúda. Aj vďaka humanitárnemu charakteru smerovania zisku z knižky sa stal jej hlavným sponzorom svetový líder v onkologickej liečbe spoločnosť Roche Slovensko.

Tento výnimočný počin si zaslúži pozornosť nielen tým, že na slovenskom trhu je absencia CD pre deti, ale aj tým, že výťažok z jeho predaja venujú autori projektu a spievajúce hviezdy slovenského hereckého neba pre onkologicky choré deti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu