Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Zriaďovatelia jazykových škôl môžu získať dotáciu: Aká je podmienka?

Tomáš Drucker
Tomáš Drucker (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Zriaďovatelia jazykových škôl môžu získať dotáciu na vzdelávanie cudzincov v slovenčine. Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže (MŠVVaM) SR vyhlásilo výzvu. Zámerom je rozšíriť ponuku bezplatných kurzov a odpustiť poplatky za existujúce kurzy na jazykových úrovniach A1, A2 a B1. Informoval odbor komunikácie a marketingu rezortu školstva.

"Znalosť slovenského jazyka je kľúčová pre ľahšiu integráciu cudzincov do našej spoločnosti. Podpora jazykových kurzov im pomôže lepšie sa orientovať v každodennom živote a byť aktívnou súčasťou našej komunity," uviedol minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD). Cieľom výzvy je podpora jazykového vzdelávania cudzincov prostredníctvom kurzov slovenského jazyka pre dospelých.

archívne video

Bombová hrozba na školách: Polícia začala trestné stíhanie, školy by mali skrátiť vyučovanie (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

O dotáciu môžu požiadať obce, vyššie územné celky, štátom uznané cirkvi a náboženské spoločnosti v SR, ktoré sú zriaďovateľmi jazykových škôl. Predmetné jazykové školy musia byť podľa MŠVVaM zaradené v sieti škôl a školských zariadení Slovenskej republiky k 15. septembru 2023. Maximálna výška dotácie pre jeden projekt je pritom 60.000 eur. Žiadosť o poskytnutie dotácie je potrebné odoslať najneskôr do 26. októbra tohto roka.

Viac o téme: DotáciaTomáš DruckerŠkolaJazykové školy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu