Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Horské filmy v Tatrách

Jeseň pod Tatrami sa každoročne nesie v znamení oslavy hôr.
Jeseň pod Tatrami sa každoročne nesie v znamení oslavy hôr.

POPRAD - Horali z celého sveta smerujú do Tatier. Pätnásty ročník populárneho Medzinárodného festivalu horských filmov v Poprade láka zaujímavými hosťami a atraktívnymi snímkami. Nebude chýbať ani Slovenský pohár v športovom lezení.

Jeseň pod Tatrami sa každoročne nesie v znamení oslavy hôr. Tou je prezentácia svetových filmových unikátov na festivale horských filmov. Každý rok sa volí hlavná téma a myšlienka festivalu. „Tento ročník je orientovaný na rozvoj horskej kinematografie a prehlbovanie vzťahu človeka k prírode,“ povedala riaditeľka festivalu Mária Hámorová (41).

Organizátori sa každý rok snažia dostať na festival známych ľudí. Na otvorenie festivalu priletí pod Tatry americká legenda lezenia, propagátor rýchleho a ľahkého lezenia Jeff Lowe. V sobotu svojou účasťou ozdobia podujatie bratia Iker a Eneko Poeovci, jedineční lezci zo Španielska. Diváci sa tak okrem atraktívnych snímok extrémnych športov môžu tešiť aj na zaujímavé besedy s hosťami.

Na jubilejnom 15. ročníku pred staví dramaturgia počas piatich dní 36 filmov. O objektívne hodnotenia snímok sa postará porota zložená z horolezcov, filmárov a režisérov zo štyroch krajín. Súčasťou festivalovej ponuky sú aj výstavy fotografií z horského prostredia. V sobotu bude oživením Slovenský pohár v tzv. boulderingu - športovom lezení na Námestí sv. Egídia v Poprade.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu