Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Orbán v Taliansku: Brusel nás trestá za to, že nevpúšťame migrantov

Viktor Orbán
Viktor Orbán (Zdroj: SITA/Marek Lukáč)

BUDAPEŠŤ/PONTIDA - Európska ľavica a bruselskí byrokrati dnes spoločne trestajú Maďarsko za to, že nevpúšťa migrantov a chráni Európu. Povedal to predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v nedeľu na zhromaždení talianskej pravicovo-populistickej strany Liga vedenej vicepremiérom Matteom Salvinim v Pontide v talianskej Lombardii. S odvolaním sa na server atv.hu o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Orbán na podujatí vystúpil ako čestný hosť spolu s niekoľkými ďalšími európskymi pravicovými politikmi. Zdôraznil, že Maďarsko dostalo pokutu 200 miliónov eur a každý deň platí milión eur, pretože neumožňuje vstup migrantov.

"Je to hanba, je to hanba Bruselu," podčiarkol maďarský premiér a dodal, že ak budú Maďarsko naďalej trestať, potom migrantov prepravia z Budapešti do Bruselu. "Ak chcú migrantov, dostanú ich," vyhlásil. "Taliansko je silná, veľká a bohatá krajina. Ak sme to dokázali my, dokážete to aj vy. Nemyslite si, že je to nemožné, je to možné! My Maďari sme toho živým príkladom. Buďte odhodlaní, buďte odvážni a nasledujte veľkých lídrov ako Matteo Salvini," povedal Orbán na margo boja proti migrácii.

Viac o téme: MaďarskoBruselViktor OrbánMigranti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu