Štvrtok17. október 2024, meniny má Hedviga, zajtra Lukáš

Hrôzostrašný prípad: V kontajneri našli novorodenca! Polícia pátrala po matke (19), k činu sa priznala

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Policie ČR)

ÚSTÍ NAD LABEM - V českom meste Ústí nad Labem našli cez víkend v kontajneri novorodenca. Polícia spočiatku tajila, či je dieťa živé. V pondelok však oznámili, že je to zdravý chlapec. Polícia popritom pátrala po jeho matke, ktorú sa im podarilo zadržať v utorok. V stredu ju obvinili z pokusu o vraždu.

Novorodenca našli v Ústí nad Labem vo štvrti Strekov v kontajneri v nedeľu. Policajti najprv z taktických dôvodov nechceli uviesť, či je živý. Neskôr oznámili, že chlapec je zdravý a dostal meno Jáchym. 

archívne video

Stredoškolák v Brne brutálne zavraždil muža, spôsobil mu zhruba 60 bodno-rezných rán (Zdroj: Policie ČR)

Vyšetrovanie pokračovalo zverejnením fotografie bundy, do ktorej bolo bábätko zabalené. V utorok popoludní policajti uviedli, že k zisteniu totožnosti ženy a jej následnému vypátraniu policajtom pomohli poznatky svedkov práve na základe zverejnených snímok oblečenia. Policajti nakoniec zverejnili video dôležitej svedkyne, ktorá sa v čase incidentu pohybovala v okolí. Tá sa prihlásila. Či išlo o matku dieťaťa policajti nepotvrdili, no od jej svedectva pátranie nabralo na obrátkach. Ženu policajti našli a zadržali.

Matke hrozí až výnimočný trest

V stredu matku novorodeného chlapca obvinili z pokusu o vraždu. Obvinená sa k činu priznala, informovali policajti na sociálnej sieti X. "Policajný vyšetrovateľ obvinil matku nájdeného novorodenca z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. Žena sa k svojmu činu ako podozrivá priznala a je stíhaná na slobode," informoval hovorca polície Ústí nad Labem Kamil Marek. Devätnásťročnej žene hrozí trest do 20 rokov väzenia alebo výnimočný trest.

Viac o téme: NovorodenecPokus o vražduÚstí nad LabemKontajnet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu