Štvrtok17. október 2024, meniny má Hedviga, zajtra Lukáš

MIMORIADNE varovanie obce na Liptove! Po dedine sa prechádzali tri medvede

BUKOVINA - Situácia s medveďmi na Liptove je skutočne vážna. Po brutálnom útoku v katastrálnom území obce Hybe sa rozhodol Okresný úrad Liptovský Mikuláš vyhlásiť mimoriadnu situáciu. Jedna z obcí nachádzajúca sa v danom okrese dokonca varuje pred tromi medveďmi, ktoré sa prechádzali priamo po obci.

Začiatkom mesiaca Slovenskom otriasol hrôzostrašný útok medveďa v katastrálnom území obce Hybe. Muž sa spoločne so svojou rodinou vybral na huby do miestnych lesov. Z ničoho nič však na neho zaútočil medveď. "Medveď pri útoku zasiahol 63-ročnému mužovi jednu z hlavných tepien dolnej končatiny, následkom čoho u neho došlo k masívnemu krvácaniu a zastaveniu obehu," poznamenali leteckí záchranári na sociálnej sieti. 63-ročný muž, žiaľ, útok šelmy neprežil.

archívne video

Fico komentuje situáciu s medveďmi na Slovensku: Zároveň vyjadril podporu Kotlárovi k prešetreniu pandémie (Zdroj: Facebook/Robert Fico)

Situácia s medveďmi na Liptove je skutočne zlá. Okresný úrad Liptovský Mikuláš ihneď po incidente vyhlásil mimoriadnu situáciu. Potvrdil to prednosta Okresného úradu Jakub Haluška. "Aby nedošlo k ďalšiemu poškodeniu na zdraví či majetku vyhlásili sme mimoriadnu situáciu v sobotu o 15.00 h na celom území okresu Liptovský Mikuláš," povedal Haluška.

Po obci sa pohybujú tri medvede

Situácia je skutočne vážna aj v obci Bukovina, ktorá sa nachádza v okrese Liptovský Mikuláš. Ešte v nedeľu totiž varovali, že sa medveď pohybuje po cintoríne. "V dopoludňajších hodinách bol pri cintoríne poľovníkom zahliadnutý medveď hnedý. Bol upozornený zásahový tím, ktorý sa bude pohybovať v tejto oblasti. Žiadame vás o zvýšenú opatrnosť," poznamenala obec na sociálnej sieti.

Zdá sa však, že sa v okolí obce nachádza viac medveďov. Včera totiž opäť vydali mimoriadne varovanie pred tromi medveďmi, ktoré sa pohybovali priamo po obci. "Opakovane žiadame obyvateľov obce o zvýšenú opatrnosť, dnes o 22:30 boli videné 2 medvede s mladým medveďom priamo v obci," ľudia by preto mali byť v tej oblasti obozretní.

Viac o téme: MedveďLiptovský MikulášLiptovBukovina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu