Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Škandály rakúskej exministerky pokračujú: Od Putina dostala nový flek! Túžila po ňom už dávno

Karin Kneisslová tancovala s Vladimirom Putinom.
Karin Kneisslová tancovala s Vladimirom Putinom. (Zdroj: TASR/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Ako rakúska ministerka zahraničných vecí tancovala Karin Kneisslová s čestným hosťom Putinom na svojej svadbe v roku 2018. Neskôr sa dnes už 59-ročná politička dokonca presťahovala do Ruska. Teraz dostala od šéfa Kremľa novú úlohu. V budúcnosti bude Kneisslová pracovať na ochrane tigra amurského.

Bývalá rakúska ministerka zahraničných vecí Karin Kneisslová, ktorá žije v Rusku, bude slúžiť ako veľvyslankyňa šéfa Kremľa Vladimira Putina ako veľvyslankyňa Ttigra. 59-ročnú ženu Putin vymenoval za veľvyslankyňu na ochranu tigra amurského, informovala moskovská štátna tlačová agentúra Ria Novosti. Bývalá šéfka rakúskej diplomacie pomáha Centru pre ochranu tigra amurského v medzinárodných otázkach, uviedol podľa Ria Novosti vo Vladivostoku generálny riaditeľ zariadenia Sergej Aramilev.

Ako ministerka zahraničia Kneisslová raz tancovala s Putinom na svojej svadbe, uklonila sa prezidentovi a vyvolala za to medzinárodnú kritiku. V júni na medzinárodnom ekonomickom fóre v Petrohrade povedala, že je šťastná, že vďaka svojej práci v Rusku dostala novú príležitosť a nový život.

Amurský tiger, tiež známy ako sibírsky tiger, je najväčšia mačkovitá šelma na svete. Kneisslová už na ekonomickom fóre vo Vladivostoku v septembri 2022 oznámila, že by chcela nad divými mačkami prevziať patronát. Aramilev povedal, že teraz sa hľadajú príležitosti pre Kneisslovú, aby pomohla populácii všeobecne a jednotlivým zvieratám. Kneisslová už darovala peniaze, ktoré boli použité na nákup deviatich fotopascí v prírodnej rezervácii Laso v regióne Primorskom kraji.

V roku 2026 sa plánuje otvorenie safari parku aj na ostrove Russkij pri Vladivostoku, kde budú držané tigre amurské, ktoré už nemožno vypustiť do voľnej prírody. Tiger je chránený, ale stále sa znova a znova stáva obeťou pytliakov.

Úrady nedávno informovali o rastúcej populácii - vďaka ochranným programom financovaným vládou. Rusko za posledných desať rokov zdvojnásobilo počet svojich tigrov amurských na takmer 750. Putin sám seba tiež opakovane vykresľuje ako najvyššieho bojovníka za práva zvierat v najväčšej krajine sveta.

Viac o téme: RuskoRakúskoKarin KneisslováTiger amurský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu