Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Tragická smrť počas obyčajnej prechádzky: Uprostred námestia na mladú ženu spadla ťažká socha, môžu za to deti?!

Na mladú ženu spadla z jedného z balkónov uprostred Neapola ťažká socha
Na mladú ženu spadla z jedného z balkónov uprostred Neapola ťažká socha (Zdroj: X/@vincenzomazzocc)

NEAPOL – V uliciach Neapola došlo k obrovskej tragédii. Na mladú turistku spadla socha. Podľa priateľa, ktorý v tej chvíli stál po jej boku Chiara padla na zem a už nikdy nevstala.

K tragédii došlo v nedeľu 15. septembra v Neapole počas prechádzky so svojim priateľom. V historickom centre z výšky spadla na mladú ženu ťažká soška. Hoci lekári robili všetko čo bolo v ich silách, po dvoch dňoch agónie mladá Chiara na následky vážnych zranení v oblasti hlavy nakoniec zomrela. Podľa dostupných informácií na mladú ženu spadla soška vážiaca asi dva kilogramy z jedného z balkónov na treťom poschodí uprostred historického centra Neapola, informuje talianske Leggo.

Aktuálna situácia k doprave (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Aktuálne prebiehajúce vyšetrovanie pracuje aj s verziou, že sošku mohli zhodiť dve maloleté deti. Tie boli údajne doma samé a bez dozoru. Polícia sa preto snaží získať informácie, kde bola v tom čase opatrovateľka, ktorá sa o deti mala starať. Výsluchu sa zúčastnili už aj rodičia maloletých detí. Tí popreli, že by boli zodpovední oni alebo ich deti za smrť mladej turistky.

V mene neapolskej prokuratúry sa polícii podarilo získať aj videozáznam, ktorý zobrazuje okamih, pri ktorom soška zasiahla Chiaru Jaconisovú do hlavy. Na videozázname by mal byť zachytený aj moment, ktorý tragickej udalosti predchádzal ako aj roztrieštenie sošky po náraze na zem. Video sa údajne rozšírilo aj na sociálnych sieťach, no otec nebohej dôrazne poprosil verejnosť, aby ho nešírila ďalej a boli im skôr oporou v tak ťažkej chvíli. Na mieste tragédie domáci obyvatelia nechávajú kvety, kondolencie a odkazy s nápismi ako „odpusť nám“.

Viac o téme: TragédiaNeapolTragická smrťChiara Jaconisová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu