Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Pocta pre prezidentku Čaputovú: Natočili o nej FILM! Ukáže zákulisie, ktoré doteraz nikto nevidel

Zuzana Čaputová Zobraziť galériu (2)
Zuzana Čaputová (Zdroj: Top of mind)

BRATISLAVA - Bývalá prezidentka Zuzana Čaputová sa dočká veľkej pocty. Na 28. medzinárodnom festivale dokumentárnych filmov Ji.hlava bude mať premiéru film Prezidentka v hlavnej súťažnej sekcii Opus Bonum (25. 10.). Ide o unikátny časozberný dokument zachytávajúci zákulisie pôsobenia prezidentky Čaputovej v úrade, a to od zvolenia až po koniec mandátu. Na konci októbra sa dostane aj do kín.

archívne video

Záverečná prehliadka Čestnej stráže a rozlúčka prezidentky Čaputovej (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

„Od revolúcie sme nemali možnosť vidieť, ako vlastne politik naozaj pracuje,“ hovorí o motivácii nakrútiť tento dokument scenárista a režisér Marek Šulík. Intímny portrét prvej slovenskej prezidentky je prierezom piatich turbulentných rokov, a to aj v situáciách kam sa novinári a iné kamery nedostali.

„Nakrúcal som 261 dní a okrem 352 hodín vlastného materiálu sme spracovávali desiatky hodín archívneho materiálu rôzneho pôvodu,“ dodáva Šulík. V 90-minútovom filme diváci uvidia každodennú pracovnú agendu, výnimočné situácie, tlak politických oponentov, rozhodnutia hlavy štátu, osobné prežívanie politiky i materstva.

Pocta pre prezidentku Čaputovú:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Top of mind)

Po premiére na 28. medzinárodnom festivale dokumentárnych filmov Ji.hlava (25. 10.) dokument zamieri na festival Jeden svet (27. 10.) a následne do slovenských kín (31. 10.). Za filmom stojí spoločnosť Hitchhiker Cinema v koprodukcii s českou distribučnou spoločnosťou Aerofilms, Slovenskou televíziou a rozhlasom, Českou televíziou a spoločnosťou filmotras.

Viac o téme: DokumentZuzana ČaputováFilm Prezidentka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu