Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Policajná naháňačka ako z filmu: Vodič z Česka unikal cez tri krajiny, skončilo to nárazom do stĺpa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj)

BRATISLAVA - Vodič z Českej republiky bránil spolujazdcovi odísť z vozidla, následne v blízkosti bratislavskej mestskej časti Rusovce narazil do stĺpa. Čelí obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky v súbehu s trestným činom obmedzovania osobnej slobody. Informoval o tom bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

"Obvinený mal počas jazdy z územia ČR cez Rakúsko až na Slovensko brániť 23-ročnému spolujazdcovi vystúpiť a odísť z vozidla, a to aj napriek opakovaným výzvam spolujazdca, aby zastavil a nechal ho odísť," uviedol hovorca s tým, že týmto konaním mu mal vedome obmedziť osobnú slobodu.

VIDEO

Policajná naháňačka cez tri štáty: Muž bránil spolujazdcovi odísť z vozidla, následne narazil do stĺpa (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Ako doplnil, policajti v pondelok (16. 9.) prijali informáciu o prenasledovaní spomínaného vozidla od rakúskej polície. Následne unikajúce vozidlo v blízkosti mestskej časti Rusovce smerom na hraničný priechod s Maďarskom podľa hovorcu narazilo do stĺpa verejného osvetlenia.

Vodič sa odmietol podrobiť dychovej skúške

Szeiff podotkol, že 35-ročný Marek V. bol na mieste obmedzený na osobnej slobode. Vykonaniu dychovej skúšky či lekárskemu vyšetreniu v zdravotníckom zariadení sa podľa neho odmietol podrobiť. "Po vykonaní potrebných úkonov a vznesení obvinenia bol umiestnený v cele policajného zaistenia. V súčasnosti je muž stíhaný väzobne," dodal.

Viac o téme: NehodaPolícia Spolujazdec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu