Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Španielska polícia rozbila sieť prevádzačov: Do krajiny priviedli viac než TISÍC migrantov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MADRID - Španielska polícia v piatok oznámila, že rozbila skupinu pašerákov ľudí, ktorá do krajiny priviedla viac než 1000 alžírskych a sýrskych migrantov a následne ich presunula na iné miesta v Európe. Polícia zadržala 21 ľudí. Informujeme o tom podľa správy agentúry AFP.

Pri operáciách, ktoré sa konali v Madridskom regióne, Andalúzii a Baskicku, s miestnou políciou spolupracoval aj Európsky policajný úrad (Europol). Podľa vyjadrenia polície museli migranti zaplatiť 20.000 eur za to, aby ich prevádzači priviezli do Španielska a potom presunuli do iných častí Európy. Kriminálna skupina je zodpovedaná za "nelegálny vstup do krajiny pomocou rýchlych člnov prenajatých z Alžírska," na ktorých sa nachádzalo viac než 750 sýrskych migrantov a viac než 250 občanov Alžírska, uviedla polícia vo svojom vyhlásení.

Skupina pravdepodobne zarobila takmer 1,5 milióna eur

Migranti odišli z alžírskeho prístavu v meste Oran na lodiach, ktoré boli často preplnené a bez akýchkoľvek záchranných prostriedkov. Na pobrežie Španielska dorazili v noci, na ťažko dostupné miesta ďaleko od mestských centier. Polícia informovala, že skupina využívala na ubytovanie pre migrantov množstvo apartmánov, ktoré mali nehygienické podmienky. Migrantom pridelili pasy a letenky alebo lístky na vlak, ktorými im zabezpečili presun do iných krajín. Skupina pravdepodobne zarobila takmer 1,5 milióna eur, píše AFP.

Viac o téme: PrevádzačiPolícia MigrantiŠpanielsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu