Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Minister izraelského vojnového kabinetu oznámil rezignáciu: Netanjahua vyzýva, aby ostal

Benny Ganc
Benny Ganc (Zdroj: SITA/AP Photo/Mark Schiefelbein)

TEL AVIV - Benny Ganc opúšťa izraelský vojnový kabinet Benjamina Netanjahua, ktorý bol ustanovený po vypuknutí konfliktu v Pásme Gazy vlani v októbri. Premiér je podľa Ganca prekážkou skutočného víťazstva v Gaze a politické úvahy v jeho vláde bránia strategickému rozhodovaniu vo vojne, uviedol Ganc na dnešnej večernej tlačovej konferencii.

Podľa AP sa tak Netanjahu bude musieť vo vláde viac spoliehať na koaličných partnerov z krajnej pravice. Ganc bol jediným stredovým politikom v súčasnej vláde a pred vojnou jedným z popredných predstaviteľov opozície.

archívne video

Izraelské jednotky vykonávali cielenú operačnú činnosť na jednom z hlavných výcvikových stredísk. (Zdroj: X/IDF)

Netanjahu vyzval Bennyho Ganca, aby zostal členom izraelského vojnového kabinet

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vyzval ministra vojnového kabinetu Bennyho Ganca, aby zostal členom vlády a neopúšťal ju v čase, keď Izrael vedie vojnu hneď na viacerých frontoch, informuje spravodajský server The Times of Israel (ToI). Netanjahu to podľa ToI uviedol na sieti X ešte v priebehu Gancovej tlačovej konferencie, na ktorej niekdajší opozičný líder oznámil svoj odchod z núdzového kabinetu, ktorý bol ustanovený po vypuknutí konfliktu v Pásme Gazy vlani v októbri, a vyzval premiéra na stanovenie dátumu predčasných volieb.

Viac o téme: IzraelPalestínaBenny GancBenjamin NetanjahuaVojnový kabinet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu