Pondelok21. október 2024, meniny má Uršuľa, zajtra Sergej

AKTUÁLNE Vážna dopravná nehoda! Vlak sa zrazil s osobným autom: Doprava je opäť obnovená

Ilustračné foto AKTUALIZOVANÉ
Ilustračné foto (Zdroj: Topky)

VALALIKY - K zrážke vlaku a osobného motorového vozidla došlo v pondelok na železničnom priecestí v obci Valaliky v okrese Košice-okolie. Na mieste momentálne zasahujú siedmi hasiči s dvomi kusmi hasičskej techniky, ktorí z auta vyslobodili zranenú osobu.

Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach Jozef Bálint. Podľa oznámenia Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) je od 12.00 h prerušená osobná doprava v železničnom úseku Čaňa - Barca.

archívne video

Nehoda za Novými Zámkami, smer Štúrovo: Horí vlak (Zdroj: Facebook/Katarína Molnárová Perlacosmetic)

Uviedol, že vo vlaku sa podľa momentálnych informácií nachádzalo 25 cestujúcich bez zranení.
 Železničná spoločnosť Slovensko informovala, že ide o vlak EC 190 z Budapešti do Košíc. Spoločnosť na sociálnej sieti uviedla, že od 12.00 h došlo k prerušeniu osobnej dopravy v úseku Čaňa - Barca.

Železničná doprava pri Košiciach je po zrážke vlaku s autom obnovená

Železničná doprava pri Košiciach v úseku Čaňa - Barca je po pondelkovej zrážke vlaku s osobným autom obnovená. "Úsek je od 14.30 h zjazdný a doprava je obnovená," informovali  Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). K prerušeniu dopravy došlo od 11.57 h po zrážke na železničnom priecestí v obci Valaliky v okrese Košice-okolie. "V aute bola jedna zranená osoba odvezená rýchlou zdravotnou pomocou do nemocnice," uviedla hovorkyňa ŽSR Vladimíra Bahýlová.

Podľa oznámenia Železničnej spoločnosti Slovensko išlo o vlak EC 190 smerujúci z Budapešti do Košíc.  Podľa oznámenia Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) išlo o vlak EuroCity (EC) 190 Hornád smerujúci z Budapešti do Košíc. Motorové vozidlo sa v čase stretu podľa dopravcu neoprávnene pohybovalo na železničnom priecestí. "Cestujúci ani vlakový personál sa pri nehode nezranili. Cestujúci boli z vlaku bezpečne evakuovaní za pomoci hasičov a na ďalšiu cestu využili autobus, resp. individuálnu dopravu," uviedol pre TASR hovorca ZSSK Dominik Drevický. Polícia začala s vyšetrovaním nehody.

Prerušenie dopravy podľa ZSSK spôsobilo meškanie EC vlaku 190 154 minút a odrieknutie ďalších štyroch EC vlakov v úseku Košice - Hidasnémeti, z ktorých tri boli nahradené náhradnou autobusovou dopravou.

Viac o téme: VlakZrážkaŽelezničná traťOsobné autoKošiceValaliky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu