Pondelok21. október 2024, meniny má Uršuľa, zajtra Sergej

V Budapešti sa na Východnej stanici vykoľajil opravárenský rušeň

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - Na budapeštianskej Východnej stanici (Keleti pályaudvar) v pondelok zišiel jednou nápravou z trate pomaly sa pohybujúci opravárenský rušeň. Pri nehode sa nikto nezranil. Na Facebooku to oznámil generálny riaditeľ maďarských štátnych železníc Zsolt Hegyi.

"Nikto sa nezranil, ani náš kolega rušňovodič, ktorý si poruchu trate všimol a podľa toho sa aj zachoval," dodal Hegyi, ktorý v statuse zverejnil aj fotografiu zlomenej koľajnice. Spoločnosť MÁV v pondelok ráno upozornila, že na tejto železničnej stanici očakávajú veľké meškania. Po vykoľajení piatich vozňov vlaku InterCity smerujúceho z rumunského Klužu do Budapešti 25. augusta pri Východnej stanici a po vykoľajení nákladného vlaku 4. septembra po zrážke so stavebným strojom pred stanicou Soroksár v Budapešti ide už o tretie vykoľajenie vlakov na území maďarského hlavného mesta. Všetky sa zaobišli bez zranení.

"Rozhodli sme sa, že v budúcom roku zrealizujeme program Keleti, v rámci ktorého zrekonštruujeme celý koľajový priestor tejto stanice. Komplexné práce si však vyžiadajú aj uzavretie stanice na istý čas," povedal generálny riaditeľ, podľa ktorého dovtedy budú vykonávať častejšie a dôkladnejšie kontroly a zavedú prísne bezpečnostné opatrenia, aby takýmto a podobným nehodám zabránili.

Viac o téme: MaďarskoBudapešťVykoľajenieRušeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu