Nedeľa22. september 2024, meniny má Móric, zajtra Zdenka

Horskí záchranári opäť pomáhali: Žena spadla z bicykla a muža zasiahla skala

HZS
HZS (Zdroj: hzs.sk)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Horskí záchranári zo Západných Tatier pomáhali v nedeľu podvečer v Žiarskej doline 34-ročnej žene. Zranila sa po páde z bicykla. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke.

archívne video

Horskí záchranári pomáhali zranenému horolezcovi vo Vysokých Tatrách (Zdroj: hzs.sk)

"Cyklistka počas zjazdu zo Žiarskej chaty spadla z bicykla a spôsobila si mnohopočetné povrchové poranenia. Po ošetrení bola terénnym vozidlom HZS transportovaná na urgentný príjem nemocnice v Liptovskom Mikuláši," informovali horskí záchranári.

 

Pomoc cyklistke v Žiarskej doline Záchranári HZS z južnej strany Západných Tatier boli v podvečerných hodinách...

Posted by Horská záchranná služba on Sunday, September 22, 2024

Pomáhali aj Poliakovi 

Horskí záchranári v nedeľu popoludní pomáhali 28-ročnému poľskému turistovi na ferrate Kyseľ v časti Temnica. Muža zasiahla uvoľnená skala a spôsobila mu vážne poranenie hlavy s následným bezvedomím. Ako informovala Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke, o súčinnosť bola požiadaná posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) z Popradu, ktorá na Čingove vyzdvihla na palubu záchranára HZS.

"Ďalšia skupina záchranárov smerovala na miesto pozemne. Pomocou palubného žeriava bol horský záchranár vysadený pri zranenom, ktorý už bol pri vedomí," doplnili s tým, že po poskytnutí neodkladnej zdravotnej starostlivosti ho transportovali na miesto, kde bolo možné vyzdvihnutie pomocou leteckej techniky. Muža následne letecky transportovali do nemocnice v Poprade.

Viac o téme: BicykelPádZranenieHorskí záchranári
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu