Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Prekvapivý krok Zuzany Čaputovej: Exprezidentka mieri do USA! Prestížna ponuka z Kalifornie

Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Bude prednášať za veľkou mlákou. Bývalá prezidentka Zuzana Čaputová prezradila, kam povedú jej kroky. Najbližšie mesiace strávi na jednej z najprestížnejších univerzít nielen v Spojených štátoch amerických, ale aj vo svete.

Bývalá hlava štátu v rozhovore pre denník Sme prezradila, že prijala ponuku ako hosťujúca členka Inštitútu pre medzinárodné štúdiá Stanfordovej univerzity. „Tento program ponúka univerzita každý rok vybraným lídrom a líderkám zo sveta. Mala by som tam stráviť najbližší semester,“ uviedla. Podľa jej slov bude na akademickej pôde viesť rozhovory o tom, ako oslabovať útoky na demokraciu.

archívne video

Posledný príhovor prezidentky Čaputovej: Moje milované Slovensko, bolo mi cťou slúžiť ti (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Zároveň však tiež zdôraznila, že ide o krátku akademickú prestávku a z dlhodobého hľadiska vidí svoju budúcnosť na Slovensku. „Mám vzťah k tejto krajine, ktorá je mojím domovom a ktorej som mohla slúžiť v najvyššej funkcii. Na to sa viaže moja úvaha o budúcnosti,“ povedala.

Standford sa zaraďuje medzi najlepšie súkromné univerzity na svete a v rebríčkoch sa pravidelne umiestňuje na popredných miestach. Nachádza sa na západe USA, v kalifornskom San Franciscu.

Viac o téme: USAStanfordZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu