Piatok4. október 2024, meniny má František, zajtra Viera

Údajného slovenského pedofila čaká súd

Obvinený Slovák Zoltán F.
Obvinený Slovák Zoltán F.

PEACHTREE CITY/BRATISLAVA - V americkom väzení už vyše mesiaca sedí slovenský občan Zoltán F. (27).

Mladíka zadržala polícia v meste Peachtree City v štáte Georgia, kam prišiel s úmyslom sexuálnych radovánok so 14-ročným dievčaťom. Namiesto toho ho však obvinili v súvislosti s počítačovou pornografiou a zneužívaním maloletých. Teraz čaká na súd. „Zoltán bol u nás zatknutý 11.septembra, “ potvrdil Novému Času šéf polície v Peachtree City James Murray. Muža zadržali v rámci operácie zameranej proti inter netovej pedofílii. Zoltán sa na intern ete d ostal do kontaktu s policajnou agentkou v utajení, ktorá sa vydávala za 14-ročné dievča.

„Stretli sa v četovacej miestnosti a on sa jej prvý prihovoril. Počas četovania mu v š ak viackrát zdôrazn ila, že má len 14 rokov,“ opísal Mur ray ich prvý kon t akt. Zoltánovi však jej neplnoletosť neprekážala a dohovoril si s ňou stretnutie. „Do Peach tree City priš iel autom z mesta Douglasville asi 40 k ilom etrov o dtiaľto. Bol tam práve na návšteve u priateľov,“ prezradil Murray a zdôraznil, že Zoltán tam prišiel „s úmyslom mať sex s osobou, o ktorej sa domnieval, že má 14 rokov“.

Pri predbežnom vypočúvaní sa podľa Murraya priznal k činu a súd by mal mať najskôr v januári. Obžalovanému hrozí trest odňatia slobody od jedného do 20 rokov. Americká polícia o prípade informovala slovenské veľvyslanectvo vo Washingtone a sprá vu následne dost ali úrady v SR. Ministers tvo zahraničných vecí to Novému Času potvrdilo včera. „O prípade vieme od pr vého dňa. Rodina obžalovaného si však neželá zverejňovanie bližších infor mácií,“ povedal hovorca MZ SR Ján Škoda. Slovenský konzul ponúkol Zoltánovi sprostredkovanie právnických služieb, on však uprednostnil obhajcu prideleného štátom Georgia. So svojou rodinou je v kontakte.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu