Piatok4. október 2024, meniny má František, zajtra Viera

V dôsledku technickej chyby bola narušená letová prevádzka v Nemecku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Dočasná technická chyba v systéme letovej prevádzky v Nemecku viedla k problémom v celom vzdušnom priestore Nemecka. Oznámilo to v piatok Nemecké centrum riadenia letovej premávky (DFS), informujeme podľa správy agentúry DPA.

V dôsledku chyby zmizli zo systémov letové plány a údaje o počasí. Chybu sa podarilo medzičasom odstrániť, no viedla k omeškaniam letov a ich rušeniu. "Situácia bola vyriešená. Systém znovu funguje od 10.25 h," uviedla DFS s tým, že systému bude potrebné znovu nahodiť údaje, ktoré sa stratili.

Najväčšie letisko v krajine

Prevádzkovateľ letiska vo Frankfurte nad Mohanom, ktoré je najväčšie v krajine, na svojej webovej stránke pritom hlásil "rozsiahle meškanie a rušenie letov". Podľa hovorcu prevádzkovateľa letiska, spoločnosti Fraport, bolo zrušených približne 70 letov. "Neočakávame výraznejší počet ďalších rušení, pretože problém bol odstránený," uviedol hovorca.

Chyba môže spôsobiť aj ďalšie problémy

Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa taktiež informovala o obmedzenom počte zrušených letov a meškaniach. Narušenie sa však podľa nej nedotklo jej diaľkových letov. Chyba môže mať aj po odstránení stále vplyv na situáciu v letovej prevádzke v Nemecku počas piatka. Fraport tak odporučil cestujúcim, aby si pravidelne na webových stránkach svojich leteckých spoločností sledovali informácie o svojich letoch.

Viac o téme: LetiskoNemeckoLetová prevádzkaTechnická chyba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu