Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

Bratislavský tunel je v katastrofálnom stave

Bratislavský tunel
Bratislavský tunel

STARÉ MESTO - Technický stav električkového tunela je v katastrofálnom stave! Dopravný podnik Bratislava (DPB) vypracuje analýzu o bezpečnostných rizikách.

Zamerajú sa najmä na nekvalitné koľaje a sústavné zatekanie do tunela. „Štúdia by mala určiť rizikové scenáre. Patria medzi ne požiar, vykoľajenie električky, porucha na vodovodnom potrubí či pohyb nepovolaných osôb,“ informoval portál imhd.sk. Analýzou sa majú určiť smernice podľa krajín EÚ.

V súčasnosti totiž u nás pre električkové tunely neexistujú žiadne predpisy. „Najväčšími problémami sú nevyhovujúce koľaje a zatekanie. V zime sa tvoria obrovské cencúle, ktoré by mohli pri odlomení preraziť strechu električky a ohroziť cestujúcich,“ povedal Vladimír Rafaj z DPB. Štúdia ukáže, koľko peňazí je potrebných na rekonštrukciu tejto medzivojnovej stavby, dokončenej v roku 1949.

Technický stav tunela je v úbohom stave, chátra a nemá takmer žiadne bezpečnostné opatrenia. Električky tu majú obmedzenú rýchlosť 30 km/h. Pokiaľ by bol nutný únik osôb, situáciu by sťažovali vyčnievajúce kryty kanálov, šmykľavý povrch či výmole.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu