Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

Pri požiari rekreačného domu zomrela 52-ročná žena

Prečo chata začala horieť, ešte nie je známe.
Prečo chata začala horieť, ešte nie je známe. (Zdroj: Nový Čas)

DOLNÁ LEHOTA - V sobotu pol hodiny pred polnocou v Dolnej Lehote v Breznianskom okrese začal z nezistených príčin horieť rekreačný dom, ktorého majiteľom je 62-ročný Holanďan. Pri požiari zomrela jeho 52-ročná priateľka.

Požiar lokalizovali hasiči z Brezna. Na miesto sa dostavil znalec z odboru súdneho lekárstva, ktorý pri ohliadke ohoreného tela ženy nijaké viditeľné známky násilia nezistil. Na základe nálezu z vonkajšej ohliadky bol pravdepodobnou príčinou smrti popáleninový šok v kombinácii s dusením zo splodín horenia. Agentúru SITA informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Majiteľa domu hospitalizovali s ľahkou intoxikáciou oxidom uhoľnatým a v nemocnici mu ošetrili aj drobné rezné poranenia na prstoch rúk. Dnes sa na miesto dostavil zisťovateľ požiarov z Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Brezno a odborníci Kriminalisticko-expertízneho ústavu. Výšku škody určia dodatočne po vypočutí poškodeného. Vyšetrovateľ v Brezne začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a nariadil vykonať súdnu pitvu. Za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu