Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

Skončí matka s dvoma deťmi na ulici?

Gabriela Pitoňáková (53) nechce s deťmi skončiť na ulici.
Gabriela Pitoňáková (53) nechce s deťmi skončiť na ulici.

SPIŠSKÁ STARÁ VES - Gabriela Pitoňáková (53) zo Spišskej Starej Vsi je zúfalá. Invalidná dôchodkyňa sa topí v dlhoch, otec jej dvoch školopovinných detí kašle na výživné, mestu dlhuje nájomné za byt a exekútor jej zastavil dôchodkový príjem.

„Pôjdeme s deťmi na ulicu,“ lamentuje Gabriela Pitoňáková (53), ktorá je po pracovnom úraze 22 rokov v invalidnom dôchodku. Zle sa jej začalo vodiť, keď pred siedmimi rokmi od n ej a dvoch detí odišiel ich otec do Čiech.

Ján Bácik (57) mal podľa rozhodnutia súdu platiť výživné, no podľa Pitoňákovej sa tak nestalo. Finančnú tieseň riešila pôžičkami. Pred tromi mesiacmi navyše dostala list o začatí exekúcie. Stanovuje sa v ňom dlh Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Kežmarku vo výške vyše 65-tisíc Sk. „Vraj mám vrátiť sociálne preddavky, lebo som dostávala aj výživné od muža, čo nie je pravda,“ rozčuľuje sa Pitoňáková. „Teraz mi zastavili dôchodkový príjem a nemám peniaze,“ dodala.

Právnička Úradu práce v Kežmarku Jana Trautmanová sa k prípadu nevedela vyjadriť. Uviedla len, že vždy postupujú štandardným spôsobom, ako určujú smernice. Pitoňáková navyše dlhuje mestu peniaze za nájomné. „Mestu dlhuje desaťtisíce za nájom už roky. Mesto musí neplatičov eliminovať,“ povedal primátor Jozef Harabin.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu