Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

SHMÚ rozšíril výstrahy pred búrkami: V TOMTO okrese hrozí prívalová povodeň

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) rozšíril prvostupňové výstrahy pred búrkami okrem východného Slovenska aj pre ďalšie oblasti, najmä stredného Slovenska. V okrese Gelnica platí druhý stupeň hydrologickej výstrahy pred možnosťou prívalovej povodne. SHMÚ o tom informuje na svojom webe.

Výstraha pred možnosťou prívalovej povodne platí v okrese Gelnica predbežne v pondelok do 17.00 h. "Vzhľadom na očakávané prívalové zrážky pri búrkach predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín hlavne na malých tokoch s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity," priblížil SHMÚ s tým, že je predpoklad výskytu sprievodných povodňových javov aj mimo tokov.

SHMÚ rozšíril výstrahy pred
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmú.sk)

archívne video

V obci prívalová povodeň napáchala veľké škody (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Výstrahy pred búrkami

Najnižší stupeň výstrahy pred búrkami platí v pondelok do 19.00 h v celom Košickom, Prešovskom a Žilinskom kraji. Tiež v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Revúca, Rimavská Sobota, Považská Bystrica a Púchov. Búrky môže podľa meteorológov sprevádzať prudký lejak s intenzitou 20 až 30 milimetrov v priebehu 30 minút, nárazy vetra s rýchlosťou do 85 kilometrov za hodinu a krúpy.

SHMÚ rozšíril výstrahy pred
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmú.sk)

Viac o téme: PovodeňPočasieBúrkyVýstrahaSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu