Piatok25. október 2024, meniny má Aurel, zajtra Demeter

Obrovská tragédia na Mariánskej púti! Náhla smrť Žofie († 61): Dojímavé slová

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/Milan Kapusta, FB)

LEVOČA - Množstvo kresťanov sa tento víkend zišlo na nádhernej púti k Panne Márii. Pre pútničku Žofiu († 61) to boli posledné minúty jej života. počas výstupu na Mariánsku horu zomrela.

Státisíce pútnikov sa cez víkend vydali na púť do Levoče, kde spoločne vystúpili na Mariánsku horu k Panne Márii. Podľa portálu Nového času sa púte zúčastnila aj Žofia († 61) zo Zamaguria, ktorá sa na horu pokúsila vystúpiť v sobotu 6.7. 2024.

archívne video

Množstvo pútnikov absolvovalo tradičnú púť na Mariánsku horu v Levoči (Zdroj: TASR/Maroš Černý)

Počas výstupu na horu Žofia náhle skolabovala. Napriek rýchlemu zásahu privolaných záchranárov jej už nedokázali pomôcť a žena, žiaľ, zomrela. Obec Lesnica táto obrovská strata obzvlášť zasiahla. Odišla totiž obľúbená pracovníčka, na ktorú si kolegovia spomínajú len v dobrom. "S bolesťou v srdci oznamujeme, že navždy odišla na večnosť naša dlhoročná kolegyňa," poznamenala obec na sociálnej sieti.

Na snímke veriaci čakajú v rade na spoveď pod Bazilikou Navštívenia Panny Márie počas slávnostnej odpustovej svätej omše na Mariánskej hore
Zobraziť galériu (2)
Na snímke veriaci čakajú v rade na spoveď pod Bazilikou Navštívenia Panny Márie počas slávnostnej odpustovej svätej omše na Mariánskej hore  (Zdroj: TASR - Oliver Ondráš)

Za dobrosrdečnou Žofiou začali okamžite smútiť aj ďalší. "Žofka navždy zostávaš s nami v našich srdciach," s obrovským smútkom poznamenala Mariena. Smutná správa zasiahla aj Danielu, "úžasné, veselé žieňa, vždy ochotné pomôcť," napísala. Posledná rozlúčka so Žofiou bude dnes o 13:00 hodine.

Viac o téme: PúťLevočaMariánska hora
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu