Štvrtok24. október 2024, meniny má Kvetoslava, zajtra Aurel

Lekári chceli otvoriť telo muža (36), ktorý bol vyhlásený za mŕtveho: Zrazu otvoril oči! A čo prišlo potom...

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KENTUCKY – Tridsaťšesťročný Anthony Thomas Hoover II. bol v októbri 2021 urýchlene prevezený do nemocnice v Richmonde kvôli predávkovaniu drogami. Lekári ho napokon prehlásili za mŕtveho. Keď ho však prevádzali z jednotky intenzívnej starostlivosti na sálu, kde mu mali lekári odobrať orgány, otvoril oči.

„Bolo to, ako keby nám dával vedieť: ‚Hej, stále som tu‘,“ povedala jeho sestra Donna Rhorerová. Lekári ju však spolu s rodinou ubezpečili, že to bol len reflex, ktorý sa často objavuje u mŕtvych ľudí. Natasha Millerová mala za úlohu uchovať orgány na transplantáciu. Aj ona ale rýchlo dospela k záveru, že Hoover je stále nažive. Pre portál NPR povedala: „Pohyboval sa – akoby sa metal. Mlátil sa po posteli. A keď sme tam vošli, videli sme, že mu tiekli slzy. Viditeľne plakal.“ Chirurg, ktorý mal na starosti odobratie orgánov, z operácie vycúval a povedal, že s tým nechce mať nič spoločné. „Koordinátorka zavolala supervízorovi a povedala, že lekár odmietol zákrok, preto treba nájsť iného lekára,“ uviedla ďalej Millerová. Napokon však iného lekára nenašli a odber orgánov bol následne zrušený.

 

Kentucky Man Declared “Brain Dead” Wakes Up During Organ Harvesting "Upon seeing Hoover’s condition, two doctors...

Posted by Terri Schiavo Life & Hope Network on Sunday, October 20, 2024

Niektorí pracovníci po incidente údajne odišli z nemocnice, vrátane Nyckoletty Martinovej. Pre denník povedala: „Celý svoj život som zasvätila darcovstvu orgánov a transplantáciám. Teraz ma veľmi desí, že sa tieto veci môžu stať a nemôžeme urobiť viac na ochranu darcov.“ Ošetrovateľka orgánov, ktorá v ten deň nepracovala na operačnej sále, si spomenula, ako bola šokovaná, keď sa dozvedela o známkach života, keď sa lekári údajne pokúšali vyšetriť Hooverovo srdce. „Darca sa ráno pri zákroku zobudil na katetrizáciu srdca. A mlátil sa po stole. Byť nažive počas operácie a vedieť, že vás niekto rozrezáva a vyberá vám časti tela? To je strašné,“ dodala Martinová.

Aj nemocnica a organizácia na odber orgánov sa vyjadrili k incidentu. Baptist Health Richmond vo vyhlásení pre portál Unilad uviedol: „Bezpečnosť našich pacientov je vždy našou najvyššou prioritou. Úzko spolupracujeme s našimi pacientmi a ich rodinami, aby sme zabezpečili, že želania našich pacientov o darcovstve orgánov budú dodržané.“ Hoover aktuálne žije so svojou sestrou, ktorá vystupuje ako jeho zákonná zástupkyňa.

Viac o téme: LekáriDarovanie orgánovOmylMuž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu