Štvrtok24. október 2024, meniny má Kvetoslava, zajtra Aurel

Šok v centre mesta: VIDEO Na chodník DOPADLO obrovské okno! Pri okoloidúcich stáli všetci anjeli

Na mrakodrape BHP House na Wiliam Street 140 v Melbourne sa uvoľnila okenná tabuľa, ktorá spadla na chodník plný chodcov
Na mrakodrape BHP House na Wiliam Street 140 v Melbourne sa uvoľnila okenná tabuľa, ktorá spadla na chodník plný chodcov (Zdroj: Reddit/r/melbourne)

MELBOURNE – V centre veľkých miest počas bežného pracovného dňa prejde po chodníkoch desiatky tisíc ľudí. Mnohí sa pozerajú do mobilov, prípadne pred seba. Nikomu však nenapadne pozrieť sa hore. Práve odtiaľ však prišla veľká hrozba. Incident uprostred austrálskej metropoly mohol mať katastrofálne následky.

Melbourne patrí medzi najväčšie mestá Austrálie. Rozlohou je síce druhé, no v počte obyvateľov 4,6 milióna vedie na celom kontinente. Rozprestiera sa v juhovýchodnej časti ostrova v austrálskom štáte Viktória. Aj tu však postavili budovy ako všade na svete a nie všetky projekty sa podarili zrealizovať na sto percent. Príkladom je aj istý mrakodrap v centre mesta, z ktorého sa uvoľnila okenná tabuľa.

Rušná štvrť Melbourne 

K šokujúcemu incidentu malo dôjsť v utorok popoludní 22. októbra. AKo informuje Daily Mail, z výškovej administratívnej budovy na rohu ulíc Bourke a William Street 140 sa z nevysvetliteľných príčin uvoľnilo veľké okno, ktoré následne s ohlušujúcim rachotom dopadlo na chodník plný ľudí. 

Najbližší chodec, ktorého okenná tabuľa len tesne minula, utrpel ľahké zranenia. Potvrdila to aj hovorkyňa polície štátu Viktória. Miestni záchranári sa vyjadrili, že zraneného chodca ošetrili priamo na mieste, pričom jeho následný presun do nemocnice nebol potrebný.  

V centre Melbourne sa uvoľnilo na mrakodrape okno, ktoré spadlo priamo na chodník plný ľudí (Zdroj: Reddit/r/melbourne)

Táto časť mesta k najlukratívnejším. Sídlia tu najväčšie právnické a ekonomické firmy. Video zo strašného incidentu bolo zverejnené na stránke Reddit. Záber ukazuje na jedno z vyšších poschodí, kde je očividne vidieť veľkú dieru. Tá tam ostala po uvoľnení okennej tabule. "Dnes vypadla z kancelárie obrovská okenná tabuľa!!!," znel popis príspevku. 
 
Polícia štátu Viktória prípad naďalej vyšetruje. Podľa doterajších vyjadrení nie je z incidentu obvinená ešte žiadna konkrétna osoba. 

Jeden z najstarších mrakodrapov 

Budova na adrese William Street 140, pre miestnych známa aj ako BHP House, je ikonická 41-poschodová. Postavili ju medzi rokmi 1969 až 1972. Najvyššie poschodie sa nachádza vo výške 152 metrov a je zapísaná v zozname pamiatok. V čase výstavby išlo o najvyššiu oceľovú konštrukciu v celej Austrálii. Bola to prvá výšková budova, ktorá slúžila na kancelárske priestory, pričom si vyrábala elektrinu zo zemného plynu.


 

Viac o téme: MrakodrapZranenieChodciIncidentAustráliaViktóriaMelbourneKrimiOkenná tabuľaWilliam Street 140BHP House
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu