Piatok25. október 2024, meniny má Aurel, zajtra Demeter

Venezuelskí väzni ukončili päťdňovú hladovku: Vláda vyhovela časti požiadaviek

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: unsplash.com/Emiliano Bar)

CARACAS - Väzni vo viacerých venezuelských väzniciach vo štvrtok ukončili päťdňovú protestnú hladovku po tom, ako vláda začala riešiť niektoré ich ich požiadavky.

Odsúdení v 19 väzniciach a zadržiavaní na 30 policajných staniciach začali protestnú hladovku v nedeľu 9. júna, uviedlo pozorovateľské centrum pre venezuelské väznice (Observatorio Venezolano de Prisiones - OPV). Ukončili ju, keď ministerstvo pre správu väzníc začalo preverovať prípady niektorých z nich a niektorých tiež prepustilo.Väzni sú nespokojný s údajnou korupciou predstaviteľov úradov, zdržiavaním trestných konaní, preplnenými zariadeniami, či obmedzeným prístupom k strave.

Venezuelskí väzni ukončili päťdňovú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Protest podporovali aj príbuzní odsúdených, ktorí protestovali v hlavnom meste Caracas i ďalších mestách.

Venezuelský prezident Nicolás Maduro vymenoval Julia Garcíu Zerpu za nového ministra väzenského systému s cieľom skoncovať s korupciou. García Zerpa prisľúbil hlboké a štrukturálne zmeny.Celkovo je vo Venezuele podľa oficiálnych údajov približne 54.000 väzňov. Ochrancovia ľudských práv tiež tvrdia, že väzobne stíhaní ľudia sú držaní príliš dlho v stiesnených podmienkach.

Viac o téme: VládaVäzniVenezuelaHladovka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu