Piatok25. október 2024, meniny má Aurel, zajtra Demeter

Pátranie po známom moderátorovi malo tragický koniec: Úrady a rodina potvrdili jeho smrť!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

TASR - Úrady na gréckom ostrove Symi v nedeľu informovali, že našli telo britského novinára Michaela Mosleyho, ktorý bol nezvestný od stredy. Potvrdila to polícia a následne aj novinárova rodina, informuje TASR podľa agentúr AP, AFP a Reuters.

Telo našli v nedeľu skoro ráno v hornatej oblasti ostrova neďaleko miesta, kde sa predtým novinár zdržiaval. „S určitosťou je to on," uviedol námestník miestneho starostu Nikitas Grillis. Mosley (67) sa v stredu vydal počas horúčavy na prechádzku popri pobreží, z ktorej sa už nevrátil. Jeho manželka následne upovedomila políciu.

Úrady v piatok zintenzívnili pátranie. Na mieste zasahovala pobrežná stráž aj hasiči. Miestny starosta Eleftherios Papakalodukas informoval, že telo bolo nájdené vďaka videozáznamom zhotoveným z lode pri pobreží. „Analyzovali sme tieto záznamy a bolo jasné, že je to, nanešťastie, Mosley," povedal.

Mosley účinkoval v programoch stanice BBC Trust Me, I'm a Doctor (Ver mi, som lekár) a The One Show, či v programe stanice ITV This Morning. Spopularizoval spôsob stravovania nazývaný diéta 5:2, ktorá zahŕňa prerušované hladovanie, pripomína Reuters. Ostrov Symi má približne 2500 obyvateľov a je súčasťou súostrovia Dodekanisa v Egejskom mori.

Michael Mosley
Zobraziť galériu (2)
Michael Mosley  (Zdroj: TASR)

Viac o téme: Michael Mosley
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu