Piatok25. október 2024, meniny má Aurel, zajtra Demeter

Chytený pri čine! Košičana obvinili z podpálenia dvoch áut, je vo vyšetrovacej väzbe

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

KOŠICE - V prípade podpálenia dvoch áut v Košiciach polícia obvinila z prečinu poškodzovania cudzej veci 32-ročného Košičana. Obvinený podľa doposiaľ získanej dôkaznej situácie a vykonaných úkonov podpálil vozidlá Renault Laguna a BMW. Informovala o tom v utorok košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Policajti prichytili muža tento mesiac pár minút po tom, ako na Sídlisku Ťahanovce podpálil Renault, pričom sa neďaleko pozeral na svoje "dielo". Vykonané procesné úkony potvrdili, že auto polial doposiaľ neznámou horľavou látkou a zapálil, následkom čoho došlo k úplnému zhoreniu vozidla. Spôsobenú škodu majiteľka predbežne vyčíslila na 1000 eur.

archívne video

Alkohol za volantom v Bratislavskom kraji (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

"Ďalšími úkonmi bolo zároveň potvrdené, že za požiarom vozidla zn. BMW, ku ktorému došlo v mesiaci február, taktiež stojí 32-ročný Peter," uviedla Ivanová. Podľa vyšetrovania muž na niekoľko miest na vozidle prikladal podpálené servítky, následkom čoho sa zapálila celá jeho predná časť. Škodu predbežne vyčíslili na 10.000 eur.

Chytený pri čine! Košičana
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

Obvinený je už vo vyšetrovacej väzbe, v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. "Policajti sa intenzívne zaoberajú ďalšími prípadmi, pri ktorých došlo k podpáleniu motorového vozidla a skúmajú, či ich spoločným menovateľom je osoba obvineného," dodala hovorkyňa.

Viac o téme: AutáPodpáleniePolícia Krimi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu