Sobota21. september 2024, meniny má Matúš, zajtra Móric

Bývalá centrála VÚB: Radikálna premena za 1,4 miliardy!

Niekdajšiu centrálu VÚB nahradí polyfunkčný komplex City Gate. Zobraziť galériu (3)
Niekdajšiu centrálu VÚB nahradí polyfunkčný komplex City Gate.

BRATISLAVA - V centre mesta pribudne ďalší luxus. Medzi Gorkého a Laurinskou ulicou prebieha prestavba bývalej centrály VÚB na polyfunkčný komplex City Gate. V objekte budú značkové obchody, kancelárske priestory, exkluzívne byty a wellness.

Budovu v centre mesta postavili v 40. rokoch minulého storočia pre Slovenskú národnú banku. Neskôr sa stala centrálou VÚB a v súčasnosti sa premení na polyfunkčný dom. Na dvoch podzemných podlažiach na ploche 1 600 m² by sa mala nachádzať aj hlavnému mestu chýbajúca wellness. Obchodné plochy zaberú nad zemou dve tisícky štvorcových metrov. Počíta sa tu aj so zahraničnými značkami, ktoré sa na slovenskom trhu ešte neobjavili. „Budova okrem toho poskytne 46 apartmánov.

Veľkosti bytov sa budú pohybovať od 60 m², pričom najvyšší strešný apartmán bude mať 250 m²,“ uviedla Petra Zdeňková, hovorkyňa developéra. Apartmány by mohli byť prinajmenšom porovnateľné s inými bytmi najvyššieho štandardu. Zatiaľ ich nezverejnená cena by sa mohla vyšplhať na viac ako 150-tisíc Sk/m² (cca 4 500 €/m²). S kompletnou prestavbou sa začína v týchto dňoch a hotová by mala byť do konca tohto roka. Úplne sa zmení interiér, fasáda však zostane bez väčších zmien. Náklady na obnovu sa odhadujú až na 1,38 miliardy Sk (42 miliónov €).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu