Sobota21. september 2024, meniny má Matúš, zajtra Móric

Dopravný podnik Bratislava otvára v sobotu svoje depo pre verejnosť

Električka Špitálska
Električka Špitálska (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Dopravný podnik Bratislava (DPB) otvára v sobotu Depo Jurajov dvor pre verejnosť. Súčasťou dňa otvorených dverí (DOD) je prehliadka električiek a autobusov, súťaž o predplatené cestovné lístky aj sprievodný program. Informoval hovorca DPB Jozef Vozár.

"Medzi najväčšie novinky patria komentované prehliadky skúšobnej haly električiek. Naši odborníci fanúšikov prevedú technickým zázemím, kde uvidia, čo sa skrýva na streche moderných električiek a ako vyzerá ich podvozok priamo zo servisného kanála. Tradičnou súčasťou sú aj jazdy obľúbeným Cabriobusom a prejazd umyvárňou," uviedol Vozár.

archívne video

Aktuálna situácia k doprave (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Pre návštevníkov depa je pripravená výstava aktuálnych aj historických vozidiel podniku. Súčasťou DOD majú byť aj diskusie o práci vodiča mestskej hromadnej dopravy či o jej zákulisí. Počas DOD bude pre deti pripravený aj sprievodný program. "Najmenší návštevníci sa môžu tešiť na vystúpenia Fíha Tralala či bábkového divadla Trieska, kreatívne dielne, skákacie hrady a chutnú zmrzlinu a cukrovú vatu," spresnil Vozár. Počas podujatia bude prebiehať aj nábor nových vodičov. Záujemcovia si budú môcť pod dohľadom vyskúšať riadenie električky.

Viac o téme: VerejnosťDepoDODDopravný podnik Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu