Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Zuzana Kamasová: Golf je šport pre každého

Zuzana Kamasová prijala pozvanie na online rozhovor. Zobraziť galériu (7)
Zuzana Kamasová prijala pozvanie na online rozhovor.

BRATISLAVA - Až do jej úspechu nikto nepredpokladal, že Slovensko môže vo svete preraziť i v športe, akým je golf. I keď sa táto aktivita prevažne spája s majetnejšími ľuďmi, čoraz viac oslovuje i širšiu verejnosť. Ako prvá golfistka zo strednej a východnej Európy sa môže pochváliť titulom z profesionálneho turnaja.



Zuzana Kamasová: Golf je



O svojich začiatkoch:





Titul zo švédskeho Göteborgu či jej kariéra by vôbec neboli realitou, keby ju k tomuto športu nepriviedli jej rodičia spolu s bratom. „Na začiatku mi golf vôbec nešiel,“ prezrádza sympatická golfistka. Neskôr skúsila niekoľko turnajov a začala sa tomuto „zelenému“ športu venovať naplno. „V profesionálnej kariére pokračujem už tretí rok,“ hovorí.


O golfových podmienkach na Slovensku:





„Je to šport pre každého,“ myslí si Zuzana. Golf sa na Slovensku veľmi rýchlo rozvíja, i keď počet ihrísk nie je optimálny. „Golfisti v podstate nemajú, kde hrať.“ Napriek tomu verí, že ich bude pribúdať.


O tom, ako muži vnímajú ženy - golfistky:





Keď sa Zuzana presadila v športe, ktorý bol a istým spôsobom stále je mužskou doménou, nepochybne pritiahla aj ich pozornosť. „Chystám sa na turnaj do Čiech, kde bola veľká kauza, či by mali ženy hrať spolu s mužmi.“ Podľa nej strach mužov zo svojich profesionálnych kolegýň nie je na mieste, pretože ženy nemajú taký silný odpal ako muži. „V ostatných krajinách, kde je golfistov viac, existujú oddelené turnaje.“


O ďalších nádejných golfistoch:





Svojim nasledovníkom Zuzana odkazuje, že by to rozhodne mali skúsiť. „Stretávam sa často s ľuďmi, ktorí mali negatívny názor na golf a postupne mu úplne prepadli,“ konštatuje.


O svojom priateľovi:





Zuzanin priateľ sa snaží nevynechať ani jeden jej turnaj. Paradoxne práve vo Švédsku chýbal. „Trošku ho to mrzelo, ale predtým mi veľmi pomohol na turnaji v Rakúsku,“ spresnila Zuzana Kamasová.


Zuzana Kamasová pozdravila všetkých čitateľov Bleskoviek:


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu