Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Zuzana Kamasová: Na golf nie je nikdy neskoro

Zuzana Kamasová Zobraziť galériu (6)
Zuzana Kamasová

BRATISLAVA - Je prvou golfistkou z východnej Európy, ktorá sa stala profesionálnou hráčkou. Zuzana Kamasová sa už tri roky pohybuje medzi svetovou ženskou golfovou špičkou.



Zuzana Kamasová: Na golf



Minulý týždeň zaznamenala obrovský úspech - vo švédskom Göteborgu vyhrala svoj prvý "profi" turnaj. Zuzana sa začala golfu venovať od svojich 19-tich rokov, kedy tento šport vyskúšala na podnet mladšieho brata a rodičov. Po účasti na juniorských turnajoch nasledovalo golfové štipendium na americkej univerzite a po 7 rokoch pôsobenia v amatérskom golfe, v slovenskej reprezentácii a reprezentácii vysokej školy sa v novembri 2004 stala golfovou profesionálkou.

Svoj veľký talent potvrdila naposledy na turnaji v Göteborgu. Po triumfe prezradila, že ju motivovali slovenskí hokejisti, ktorí na svetovom šampionáte práve v tomto meste získali pred piatimi rokmi zlato. „Chcela som ich napodobniť," povedala hráčka klubu GK Gray Bear Tále. Víťazstvo oslávila hneď na severe Európy dúškami sangrie v španielskom pube a po návrate domov veľkolepými husacími hodmi v Slovenskom Grobe. "Teraz je mojím snom kvalifikovať sa na Ladies European Tour 2008, kvalifikácia bude o pár dní v talianskej Bologni,“ dodala.

Zuzana sa od mala venovala snoubordingu, plávaniu, či korčuľovaniu, ale zakotvila nakoniec pri golfe. Študovala na bratislavskom gymnáziu L. Sáru, neskôr absolvovala semestre v školách vo Veľkej Británii, Švajčiarsku, Nemecku. Vyštudovala univerzitu v Severnej Karolíne so zameraním na medzinárodný obchod a marketing.

Zuzana Kamasová odpovedala na vaše otázky v online rozhovore na Bleskovkách.

Rozhovor

09:59:06 - otázka od: RedEagle Dobry den Zuzanka nechceli by ste ist so mnou na dobry cesnakovy langos? myslim to uplne vazne!! k tomu jeden rozok dobre sa napraskame! na stanici na nivach!! prosim aby te mi odpisala ja to myslim uplne smrtelne vazne!! spozdravom RedEagle. Langose su super vec. Niekedy to snad vyjde!

10:01:04 - otázka od: hero Musim byt velmi bohatý, aby som mohol zacat hrat golf? Ty si kde zacínala? Nemusis. Na zaciatok sa staci prihlasit na golfovy kurz, kde vedia zapozicat celu vystroj. Treba si to najprv vyskusat a potom uvidis, ci sa ti to zapaci. Ja som zacinala v Amerike, ale tam je velke mnozstvo ihrisk a hraju ludia vsetkych financnych zazemi!

10:03:41 - otázka od: devil Vraj ste študovali za oceánom. Ako na vás zapôsobila Amerika? Žijú američania takí konzumní život, ako sa o nich hovorí? Ja sa priklanam k tomu nazoru. Amerika je ina, ale im to vyhovuje. Je tazko nieco im vytykat. Maju najsilnejsiu ekonomika sveta, ale konzumny zivot je fakt silny! Pre zivot tam sa clovek musi prisposobit ich stylu zivota. Mne nevyhovoval, tak som sa vratila!

10:08:17 - otázka od: crazyman co treba k tomu, aby sa clovek v krajine, ako je Slovensko, mohol stat profesionalnym golfistom - vo Vasom pripade golfistkou? Treba vela makat. Na Slovensku je to o to tazsie, ze je tu slaba konkurencia. Preto som aj ja behala po turnajoch po celej Europe. Bez 5 rokov, ktore som stravila v Amerike, by som sa do profi golfu nemohla dostat. Kazdy profesionalny sport je drina. Presadia sa len ti najlepsi a inak tomu neni ani v golfe. Treba proste makat, makat a makat. Vysledky sa obcas dostavia az po case...

10:11:16 - otázka od: Time Ahoj Zuzka, gratulujem k vitazstvu, dufam ze coskoro ta budeme vidiet na Ladies European Tour. Mozes napisat ake palice nosis zvycajne na turnaji v bagu? Hram s palicami znacky Titleist, kde mam zeleza 755 na grafite, driver D1, ktory mi super pomaha a vyrovnava aj tie slabsie trafene lopty. Mam taktiez 2 hybridy, trojku drevo a wedgky spin milled taktiez od Titleistu. Som s nimi nad mieru spokojna, potvrdzuju to aj moje vysledky tuto sezonu!

10:17:25 - otázka od: manci ahoj zuzka, mas priatela, odkial si? v kolkych rokoch si odchadzala do Ameriky? Ahoj Manci. Priatela mam, sme spolu 5 rokov. Do Ameriky som odchadzala v 19tich, ale do Anglicka uz v 16tich. Odchod do zahranicia bol pre mna to najlepsou skolou do zivota! Bolo to obcas tvrde, ale o to vacsi prinos to malo, kedze som bola sama a naucila som sa niekolko cudzich reci!

10:17:25 - otázka od: Slavo neviem ci moja otazka nepresla - tak ju pisem este raz: Gratulujem Zuzanka k super uspechu a verim ze nebude posledny!! POdarilo sa ti niekedy odpalit "hole in 1" a kolko lopticiek denne odpalis treningovo?.. paa a drzim palce. Vdaka za gratulaciu. Hole in One sa podaril a to uz 4 krat, 2 krat v treningu a 2 krat na turnaji. Je to vymakany pocit! Prajem ho kazdemu golfistovi! Asi najlepsi pocit v golfe! V treningu s odpalenymi loptickami je to rozne. Moze to byt od 100 do tych maximalne 500. Trenujem viac na kvalitu ako na kvantitu!

10:17:25 - otázka od: Karol F. cau Zuzi gratulujem a nech sa podari ta LET, prideme so sinom, palinom a tarnim fandit Ahojte! Diky moc. Na kvalifikacii to bude dost tvrde, lebo nas bude 170 a kart bude len 30. Mam to stastie, ze som postupila priamo do finalnej casti, ale aj tak budem musiet zahrat dobre cisla 4 dni po sebe! Drzte palce a pekny zvysok sezony!

10:18:40 - otázka od: DARINA ZUZKA,JA LEN POZDRAVIM A BLAHOZELAM :) SEVCIKOVA Dobry den pani Sevcikova! Dakujem pekne! Pridem Vas vsetkych coskoro pozriet, len mam teraz trosku husto! Majte sa pekne!

10:24:23 - otázka od: Dušan Ahoj Zuzanka. Ja som tiež pričuchol k golfu práve v Amerike a je to naozaj perfektný šport. Tam som si to naozaj mohol dovoliť aj ja. Mne sa zdá že tu je to naozaj záležitosť len majetných obyvateľov. Rozmýšľal som či si tam nekúpim golfovú výstroj no nakoniec som to zavrhol. Môj boss s ktorým som hrával sa čudoval ako mi to dobre ide. Vždy sme však skončili len na odpalisku a nikdy som sa nedostal na green. Chcem sa ťa spýtať či je taká možnosť na Slovensku kúpiť si kôš loptičiek a ísť si zastrieľať na odpalisko poprípade zahrať bez toho, aby som musel byť členom golfového klubu. Ďakujem. Ahoj Dusan! Odporucam Ti spojit sa s chalanmi v Lozorne. Je to cvicna luka prave pre takych, ktori s golfom zacinaju. Ohladom clenstva v klube si to mozes rozmysliet neskor. Existuje totiz moznost stat sa clenom Asociacie neklubovych hracov, viac info na www.skga.sk, kde sa mozes prihlasit. Oni ti vedu tvoj handicap, ktory je potrebny na turnajoch. Ale ak mas chut si len zahrat, urcite skus to Lozorno! Okrem drivingu, je tam aj par cvicnych jamiek! Drzim palce!

10:24:23 - otázka od: Jan Luprich Zuzka kolko hodin trenujes a kde.dakujem Trenujem tak 3 az 4 hodiny denne. Najcastejsie trenujem na Taloch, ked som doma a taktiez v Lozorne a v Rakusku v Schoenfelde. Patri k tomu ak kondicna priprava, ako aj plavanie, bicyklovanie a pilates. Pozdravujem!

10:28:05 - otázka od: Ivan Ako Vás prijala " svetová špička" golfistov?, teda hlavne tá mužská časť Keď sa kvalifikujete v Bologni oslávite to dobrým talianskym vínom? Ď. Urcite! Otec je odbornikom na vina, tak si necham poradit! Do Bologne sa tesim, ale budem potrebovat, aby som mala stastenu stale nad sebou. Snad to vyjde! Pozdravujem!

10:28:05 - otázka od: miroslava dobrý deň zuzana, blahoželám Vám k úspechu :) ak táto otázka ešte nepadla - v koľkých rokoch ste začínali s golfom a vlastne kto Vás k tomu doviedol. ďakujem Ku golfu som sa dostala omylom, ked ho zacal hrat moj brat. Bolo to z cistej surodeneckej rivality a bolo to dost neskoro v 19tich rokoch. Ale nikdy nie je neskoro!!!

10:28:05 - otázka od: emgi Ja sa chcem len optat, kedy sa redaktori noveho casu uz konecne naucia, ze Slovensko nelezi vo Vychodnej Europe ale v strednej. Nechceli by ste ich na to upozornit? Pre cely svet sme skor v ponimani vo vychodnej Europe ako strednej. Hlavne ze vo svete vobec vedia, ze sme v Europe! Stretavam sa naozaj s velkou exotikou pri zatriedovani Slovenska!

10:30:05 - otázka od: checknet Koľko golfových ihrísk je na Slovensku? Myslim, ze 6.

10:30:05 - otázka od: Slavo 500 lopticiek denne?? to sa fakt da stihnut a zvladnut?.. to by som na druhy den nevstal :)..trenujes aj nejao v posilke?.. nieco specialne?. akymi loptickami hravas?.. a kde trenujes na SK Kondicny trening je nutny. Pilates, plavanie a bike! Po sezone bude aj posilka! Na Slovensku trenujem hlavne na Taloch a v Lozorne! Hravam s loptickami Titleist Pro V1.

10:33:51 - otázka od: peter ahoj Zuzana. chcem sa opytat ci je na slovensku moznost len tak si vyskusat odpalit nejake lopticky. viem ze v zahranici je dost moznosti si golf vyskusat len tak na cvicnej luke. je takych u nas tiez dost aby to mohli len ludia vyskusat? Urcite. Viac info poskytuje kazdy klub. Pozri si to na webe, kedze neviem odkial si!

10:33:51 - otázka od: Oki Ahoj. Na zaklade coho si sa rozhodla venovat golfu profesionalne? A preco az po tolkych rokoch? Neskoro som zacala! Profesionalne som to skusila a vyslo to! Skusam dalej!

10:33:51 - otázka od: majster qviz Caf, aky je tvoj oblubeny film, skupina, knizka, aku mas rada farbu a akemu jedlu a napoju neodolas? Pekny den prajem. Film - Gladiator. Skupina - Elan. Knizka - Loosing my Virginity od Richarda Bransona. Farba - modra. Jedlo - jednoznacne krevety! Drink - Red Bull hlavne na cestach!

10:36:25 - otázka od: matus je pre vas golf zaujimavov a pritazlivou hrou? pocitujete adrenalin? Jednoznacne. Hlavne pri takych rozhodujucich uderoch, ako pat na vyhru, kedy sa clovek trasie ako osika! Je to super adrenalin, treba to vyskusat a sam uvidis!

10:36:25 - otázka od: Teo Kde je na Slovensku najlepší obchod na golf. Naozaj neviem. Golfove shopy na Taloch a v Tatrach maju velmi slusny vyber!

10:36:25 - otázka od: roger zuzka,ake su tvoje plany do buducnosti a na aky turnaj sa chystas v buducnosti? Chystam sa v piatok do Ciech a o tyzden do Bologne! Chcela by som nadalej hravat, kym sa da a zdravie bude posluchat!

10:40:50 - otázka od: Anton Zuzka, nemate nahodou nejaku rodinu aj v Spišskej Novej Vsi? Ďakujem. Nemam. Aj tak pozdravujem menovcou na Vychod!

10:40:50 - otázka od: Martin Ahoj Zuzka,ako sa ti pacilo ked si bola v Anglicku??hrala si aj tam golf?? a mas oblubene anglicke futbalove muzstvo? dik za odpoved..pekny den ti prajem Futbal sledujem, ale nefandim nikomu. V Anglicku je fajn, ked svieti slnko. Maju krasne ihriska a Londyn je nadherny pri peknom pocasi, inak je to bieda! Pekny den aj Tebe!

10:40:50 - otázka od: TITUS Koľko musím denne trénovať patovanie ,keď mi neide tak aku mám predstavu? Patovanie musis trenovat aspon tolko ako odpaly, ak nie dlhsie. Kvalita nad kvantitu! Vymysli si par hier sam so sebou, napriklad ze das z 50 patov z 1 metra aspon 40. Trenujem, kym sa ti to nepodari. Tzv. trening pod tlakom!

10:43:16 - otázka od: Palino Seg. Caf Zuzka, gratulujem. Uz bolo na case nieco vyhrat, dufam ze ti takto pojde aj na kvalifikacii. Drzim palce Diky Pali! Uprimnost nadovsetko, ale mas pravdu! Patrilo sa a urcite potesilo. Maj sa pekne!

10:43:16 - otázka od: Erik Nelaka ta US a LPGA Tour tam ? Laka! Na to musim este vela makat! Je tam velka konkurencia, ale mne sa Europa zatial paci!

10:43:16 - otázka od: Martin77 Cau Cama, gratulujujem k perfektnemu vysledku:-) aky dalsi planujes? venujes sa len golfu alebo mas aj nejaku pracu? Dakujem! Golf je mojou pracou, takze pracujem, ale officom je golfove ihrisko. Obcas mi tam aj prsi, ale inak sa da...!

10:51:43 - otázka od: matus ake su podmienky pre tento sport na slovensku? Zatial slabsie, ale rychlo sa to rozvija. Golfistov je stale viac, este keby aj ihriska rastli tak rychlo ako rady goflistov!

10:51:43 - otázka od: zuzana durinova od kolko sa je najlepsie zacat z golfom je neaky golfovy klub na vychode slovenska dakujem Neexistuje idealny golfovy vek. Treba ho vyskusat. Ohladom klubov na Vychode poznam iba Lomnicu. Mrkni si web, urcite najdes viac info!

10:51:43 - otázka od: miroslava ešte jednu predsa je pravda že ste zatiaľ jedinou slovenskou profihráčkou? a dúfam, že Vás niekedy uzrieme v lozorne - chodíme tam (celá rodina) hrávať dosť často :) želám ešte veľ úspechov Bola som tam predvcerom a urcite dobehnem niekedy buduci tyzden. Rada tam trenujem a myslim, ze je to fajn miesto, hlavne pre celu rodinu! Vsetko dobre!

10:53:21 - otázka od: mirek ahoj Zuzka, koľko ti vynieslo víťazstvo na severe? dík 54 000 Svedskych korun, ktore mi Svedi este zdania! Aspon budem mat na listky na Chopok v zime!

10:53:41 - otázka od: hero diki. lebo u nas hra golf len " smotanka" ale paci sa mi ten sport aj tak . nech sa ti dari. maj sa krasne :-))) Ahoj Hero! Smotanka hra aj ine sporty, ale v golfe im ta propagacia ide nad mieru! Na golfe ale clovek dnes uz stretne kohokolvek! Bolo by fajn, keby sme sa aj v tej sportovej oblasti lepsie umiestnovali, potom by bolo aj co prezentovat!

10:53:41 - otázka od: Dano Co by si chcela dosiahnut v tomto sporte? Mas pred sebou nejake turnaje kde sa porovnas z celosvetovou elitou v golfe ??? A chcela by si si to vyskusat z muzmi ??? Inak prajem vela stastia... Chcela by som vyhravat turnaje vsade na svete a budem preto vsetko robit! Na Ladies European Tour hravam s europskou ale aj svetovou elitou. S muzmi som uz hrala aj v minulosti a budem hrat aj tento vikend v Cechach. Vsetko dobre...

10:56:12 - otázka od: crazyman ako je to s podporou od sponzorov? mate uz nejakych? zo zaciatku urcite tazko, ale teraz, ked ste uspesna? alebo si vacsinu nakladov hradite sama Sponzorov si hladam sama. Je to jedna z tych tazsich stranok, ale nestazujem si! Mam ludi, ktori vo mna veria a spolupracujeme uz niekolko rokov. Zaciatky boli tazke, ale pomaly sa to rozbieha. Patri im velka vdaka, lebo bez ich pomoci by to bolo nemozne!

11:11:26 - otázka od: zebyja? Ahoj. Kde odporucas urobit si green card v okoli BA? Lozorno.

11:11:26 - otázka od: peter Ako sa To paci doma na Taloch ? Ako by si porovnala golfove ihrisko Grey Bear s ostatnymi ihriskami, kde si mala moznost hrat ? Dakujem / Dobry den Ihrisko Gray Bear je jednoznacne nasim skvostom. Vyrovna sa ihriskam, ktore hravame na Europskej Ture ako aj Telii. Je to ferovy test golfu a rada sa nan vraciam!

11:14:43 - otázka od: pe3k Ahoj, blahozelam k peknemu spechu. Ak som dobre cital, vychadza mi, ze mas 29 rokov? Kde na Slovensku hravas? Alebo chodis do AT? Prajem este vela uspechov Hravam aj aj. Mam rada zmenu, preto to striedam. Pekny den!

11:14:43 - otázka od: crazyman viete z toho aj slusne vyzit? Povedzme, ze viem z toho vyzit. Som zatial spokojna a hlavne, ked prichadzaju uspechy, vylepsuje sa aj vyska konta!

11:14:43 - otázka od: Tomas Mas nejake golfove konkurentky zo Slovenska, o ktorych bude svet niekedy pocut ako o tebe alebo si fakt jedina zo Slovesnka? Zatial som v profi golfe jedina! Rada by som privitala novu konkurenciu, ale zatial su mlade talenty iba amaterkami a uvidime, ci sa dostanu do profi okruhu.

11:14:43 - otázka od: golfii blahozelam...ja len taku otazku, nerozmyslas uz nad svadbou, detickami? pozdravujem, pekny den.. Nad svatbou nie, ale detickami ano. Kamartky ich maju dost. Rada povarujem na chvilu a vratim spat. Na svoje mam este cas...

11:21:47 - otázka od: bambulka vieš si predstaviť že by si sa venovala niečomu inému ako golfu? napr. chodila každé ráno do práce:)moc ti fandím a držím palce Uricte. Uz som si to skusila, ale zatial sa mi ten golf paci viac! Zmena je zivot a ja sa nebranim, ani klasickemu pracovnemu rezimu. Ale vies si predstavit, ze pracujes 6 mesiacov vkuse, spavas kazdych 5 dni v inej posteli, a ked si ostatni planuju dovolenky k moru, ty nemas ani len dost casu ist sa okupat hocikde!? Vsetko vec nazoru a clovek sa musi vediet prisposobit! Mne sa zatial paci, co robim! Pekny den!

11:21:47 - otázka od: Dalmatín Dobry den prajem. Zaujimalo by ma ci sa da tymtok sportom dobre zarobit? Stretla si sa niekedy s Tigrom Woodsom? Zarobit sa da, ked clovek v spicke. S Tigrom som sa nestretla, ale myslim, ze urobil a robi pre tento sport velmi vela!

11:21:47 - otázka od: Erik Zuzana, nechces skusit "profesinalny chlebicek" v USA alebo aspon skusit kvalifikaciu na LPGA v blizkej buducnosti ? Mozno o par rokov. Teraz sa musim presadit v Europe, potom pride Amerika!

11:21:47 - otázka od: iva ahoj zuzka, gratulujem k uspechu. Myslis, ze sa na slovensku niekedy golf stane sportom pre vsetkych ako je to napr. v anglicku, ked napr. na taloch chcu za fee 3 litre?? mas oblubene ihrisko? Urcite. Verim tomu i ked uz mozno v tom case budem na dochodku!

11:21:47 - otázka od: Roman Kolko cestovania zahrna zivot golfoveho hraca v roku, je to podobne ako v tenise? Ako sa s tym vyrovanavate, byt kazdu chvilu niekde inde? Prajem vela uspechov -:) Cestovanie patri k sportu. Cestujem asi 10 mesiacov z roka. Zatial som si zvykla, ale nebudem to robit do konca zivota. Moju postel doma si ale cenim nadovsetko!!!! Vsetko dobre!

11:21:47 - otázka od: katarina Ahoj, myslis ze sa niekedy dostane golf medzi olympijske sporty? KOlko turnajov absolvujes rocne? Dakujem za odpoved. A drzim palce. Absolvujem 25 az 30 turnajov rocne, vsetky su 4 az viac dnove. Golf bol na olympiade v minulosti a uz sa robia kroky k tomu, aby sa tam vratil!

11:23:17 - otázka od: Majo Dobry den, gratulujem! Vidite niekoho z mladych (chlapci aj dievcata) na Slovensku, kto by ma talent sa raz prebojovat na (Ladies) European Tour? V Cechach Kordova a Ruzickova asi ano, chalanov nepoznam takych vobec ani tam... Na Slovensku je par talentov, ale oni sami musia chciet. Zopar z nich aj na sebe maka, ale treba sa presadit aj za hranicami. Mne osobne u nasich mladych chyba vlastna ctiziadostivost!

11:25:09 - otázka od: Matej Kuna Ahoj zuznka, prosím kde by som ti mohol napísať o autogram? alebo poslala by si mi ho? Kontaktuj ma cez moj web www.zuzanakamasova.sk. Dohodneme sa! Dakujem Vam vsetkym za Vase prispevky! Je mi luto, ale na vsetky otazky som nestihla odpovedat! Snad nabuduce! Prajem pekny den a golfistom peknu hru!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu