Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Nevidiaci Stano Dančiak: Je na roztrhanie!

Dančiak sa najnovšie predstaví už o niekoľko dní v hre Ja, Feuerbach. Zobraziť galériu (3)
Dančiak sa najnovšie predstaví už o niekoľko dní v hre Ja, Feuerbach.

BRATISLAVA - Keď stratil zrak, zrútil sa mu svet. Myslel si, že už nikdy nebude môcť hrať... Osud to však zariadil inak.

Aj po vyše dvoch rokoch tmy pred očami má o obľúbeného herca Stana Dančiaka (64) záujem nejeden režisér. Najnovšie sa objaví v hre režiséra Juraja Nvotu - Ja, Feuerbach - v bratislavskom Štúdiu L+S. Stano Dančiak si myslel, že po tom, ako stratil zrak, nikto o neho ani len nezakopne. Mýlil sa. Oslovujú ho z divadiel i televízií. Najnovšie sa predstaví už 13. apríla v Štúdiu L+S v hre Ja, Feuerbach, z pera nemeckého dramatika Tankreda Dorst, ktorá je jedným z najkrajších textov o divadle a herectve, a pohnutých osudoch ľudí „mimo reality“, aké boli za posledné roky napísané.

„Divadlo je moja láska,“ tvrdil vždy Dančiak. A platí to dodnes. Veď je obdivuhodné, ako veľmi sa snaží prekonať nepriazeň osudu a hrať, i keď s tmou pred očami. Umelec Dančiak to však dokázal. Ako nevidiaci nacvičil flamenco muzikál Don Quijote podľa Sancha, ktorý možno vidieť v bratislavskom divadle Teatro Wüstenrot, v súčasnosti nakrúca seriál Ordinácia v ružovej záhrade a od 13. apríla ukáže, akou silou disponuje aj v divadle L+S, v hre Ja, Feuerbach.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu