Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Z tohto VIDEA budete mať husiu kožu: Turista zachytil svoj vlastný pád zo strmej skaly! A potom sa stal zázrak

(Zdroj: X/nypost)

ANHUI – Na Tiktoku sa objavilo ďalšie virálne video, ktoré zobrazuje dramatické zábery z vysokohorského pádu turistu. Muž mal šťastie, že desivý pád prežil. Mrazivý incident sa mu dokonca podarilo zachytiť na kameru.

Štyridsaťdvaročný muž Jang Meng zachytil na 360-stupňovú kameru túru po pohorí Fanzengjian v Anhui, asi 280 kilometrov západne od Šanghaja. Na videu je vidieť, ako sa pošmykol a spadol na skaly vlhké od dažďa. „Uvedomil som si, že vôbec nemôžem vstať a kĺžem sa čoraz rýchlejšie,“ povedal Meng pre CNN. „Keď som narazil do stromu, mal som pocit, akoby sa na mňa zrútil ťažký kameň. Len som sa modlil, aby som nebol mŕtvy. Vtedy mi došlo, čo sa deje,“ opísal Meng moment, keď sa začal nekontrolovateľne zosúvať nadol. Silný náraz do stromu mu zrejme zachránil život. 

Napriek dramatickému pádu vyviazol z incidentu bez zranení, okrem niekoľkých modrín na nohe a malých rezných rán na ruke a stehne. Takýto pád by mnohých prirodzene odradil od plánovania ďalšej turistiky. Napriek tomu ale Meng vyhlásil, že tento incident ho naučil vážiť si život a neodradí ho od toho, čo miluje. „Ak mi vôbec niečo táto udalosť mala dať, je to povzbudenie a chuť objavovať svet ďalej,“ dodal. Táto situácia nastala po silných dažďoch, ktoré zasiahli provinciu, pravdepodobne podnietené tajfúnmi Yagi a Bebinca. 

Ten druhý, ktorý zasiahol pevninu v pondelok, bol čínskymi médiami opísaný ako najsilnejšia búrka, ktorá zasiahla Šanghaj za posledných 75 rokov. Viac ako 400 000 ľudí bolo evakuovaných pred bičujúcim vetrom a prudkým lejakom, ktorý zaplavil cesty vodou a vyradil niektoré domácnosti z prevádzky, informovala agentúra AP. Situácia bola natoľko vážna, že boli uzavreté školy, cesty a zrušilo sa tisíce letov. 

Viac o téme: PádTuristaSkalyTúra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu