Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Hudobný svet sa spamätáva z obrovskej straty: Zomrel bubeník skupiny ABBA!

(Zdroj: Getty Images)

ŠTOKHOLM - Hudobný svet prišiel o obrovskú osobnosť. Počas minulého týždňa totiž zomrel bývalý člen skupiny ABBA Roger Palm (†75). O tejto smutnej správe informovala jeho rodina a emotívne slová mu adresoval aj jeho bývalý kolega z legendárnej kapely Janne Schaffer.

Roger Palm sa preslávil pôsobením vo viacerých kapelách, avšak najväčšiu stopu zanechal svojou spoluprácou so skupinou ABBA medzi rokmi 1970 a 1976. Pred pár dňami sa však svet dozvedel, že legendárny hudobník zomrel.

O tejto smutnej udalosti prehovorila jeho rodina pre Aftonbladet„Bude nám veľmi chýbať a zanechá po sebe veľké prázdno. Všetci na neho budeme s láskou spomínať," povedali jeho príbuzní. Palm podľa iného švédskeho média Sweden Herald podľahol Alzheimerovej chorobe. 

S bubeníkom sa lúčil aj jeho bývalý kolega Janne Schaffer, ktorý si s ním zahral práve v legendárnej skupine. „Chýbaš mi, Roger. Rovnako, ako tvoje veselé výkriky v štúdiu, keď sme tvorili hudbu napríklad s Tedom Gärdestadom. Tedovej skladbe Satellit si dodal fantastický doprovod a v klasických skladbách ako Mamma Mia a Dancing Queen od ABBY zneli tvoje bicie nezabudnuteľne. Vždy na teba budem spomínať," napísal Schaffer.

Viac o téme: Roger Palm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu