Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Votrelci vs. Predátor 2

Na Zemi vypukne peklo Zobraziť galériu (3)
Na Zemi vypukne peklo

Malé americké mestečko Gunnison v Colorade žije svojim kľudným životom. V jeho blízkosti však dôjde k nečakanej katastrofe, keď sa z neba prirúti poškodený vesmírny koráb a stroskotá v lesoch za mestom.

Miesto mierumilovných mimozemšťanov sa z jeho útrob vydriapu netvory dvoch hrozivých a hlavne znepriatelených vesmírnych rás: Votrelci a Predátor. Ich súboj nezostane bez ľudských obetí a nad mestom sa začínajú sťahovať mraky. Najhoršie jatky od vzniku série filmov o Votrelcoch sa môžu začať...

Film je pokračovaním snímky Votrelec vs Predátor z roku 2004. Ten bol samozrejme inšpirovaný sériou filmov o Votrelcoch a o Predátoroch, ktoré sa v kinách začali objavovať v osemdesiatych rokoch. I keď vzbudil veľké očakávania fanúšikov oboch monštier, vyslúžil si rozporuplné reakcie. Druhý diel sa pod taktovkou nových režisérov vracia k základom žánrov sci-fi a hororu a ašpiruje na označenie „filmové jatky“ roku. A to hlavne vďaka chytrej kombinácii napätia, akcie a pikantných súbojov.

Réžie sa tentoraz ujali bratia Strauseoví, ktorí sa skôr venovali tvorbe vizuálnych efektov. Medzi filmy, ktoré nesú ich rukopis patria napríklad 300, X-Men:Posledný vzdor alebo tiež Babel a Syriana. Kameraman David Pearl sa podpísal pod filmy ako Ostreľovač či Texaský masaker motorovou pílou. Väčšia časť snímky sa odohráva v nočných hodinách a tiež v uzavretých priestoroch. Pocit klaustrofóbie ešte podporujú desiatky epizódnych postáv, ktoré sa behom prvej časti filmu doslova strácajú pred očami, ako sú dôkladne eliminované vesmírnymi návštevníkmi.

Druhá časť série o súboji Votrelcov s Predátorom prináša ešte jednu novinku, a to hybridného Predátora – Votrelca, ktorý vznikol krížením oboch rás a ktorý je nebezpečnou hrozbou nielen pre ľudské bytosti, ale vlastne úplne pre všetkých...

Premiéra: 27. decembra 2007
Scenár: Shane Salerno
Réžia: Colin Strause
Kamera: Daniel Pearl
Hudba: Bryan Tyler
Hrajú: John Ortiz, Steven Pasquale, Johnny Lewis
Odporúčaná prístupnosť: MN - 15
www.tatrafilm.sk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu