Utorok8. október 2024, meniny má Brigita, zajtra Dionýz

Mr. Brooks

Mr. Brooks
Mr. Brooks

Earl Brooks (Kevin Costner) práve dostal cenu Muž roka od obchodnej komory a prednáša svoj dojemný, vtipný a hlavne americký prejav vďaky. Len málokto v sále tuší, kto je vlastne Brooks.

V noci sa po meste pohybuje ako nekompromisný vrah, ktorý svoje obete vždy vyruší pri milovaní a dvomi dobre mierenými ranami zastrelí. Nezostávajú po ňom žiadne stopy, len telá sú vždy naaranžované do rôznych polôh a vyšetrujúca inšpektorka Tracy Attwoodová (Demi Moore)sa nemôže dopátrať ku žiadnej poriadnej indícii. Naviac má osobné problémy nielen so svojou prácou, ale aj s kriminálnikmi, ktorých dostala do väzenia a s manželom, ktorý ju vydiera, aby získal aspoň časť jej dedičstva po otcovi. Brooks, výborný manažér, milujúci otec a dokonalý vrah je pri jednej vražde vyfotografovaný náhodným svedkom (Dane Cook). Ten to neudá polícii, ale požaduje, aby sa na vraždách mohol zúčastniť. Z tejto situácie sa ani Brooks nemôže dostať poľahky.

Mr. Brooks je film o potlačovaných túžbach a vnútornom súboji každého z nás s našimi vlastnými démonmi. V roli Brooksovho alterega Marshalla sa predstaví vynikajúci William Hurt. Brooks sa snaží vraždenie ukončiť, ale Marshall je v ňom príliš silno zakotvený a tak sa Brooks prepadá stále hlbšie. Podobne ako sa inšpektorka Attwoodová snaží vyrovnať s nepriazňou otca, ktorého sklamalo, že nemá syna. Aj ona, napriek zdanlivému kľudu, prežíva skutočne nepríjemné obdobie.

Film veľmi stroho a šokujúcim spôsobom ukazuje Brooksovu premenu v monštrum a naopak. Scény vrážd sú chladné, odosobnené, iba Brooksov zážitok je znásobovaný rôznymi krátkymi detailmi na umierajúci pár. Vynikajúce herecké výkony všetkých štyroch hlavných protagonistov dodávajú filmu potrebnú civilnú a napínavú atmosféru.

Scenár: Bruce A. Evans, Raynold Gideon
Réžia: Bruce A. Evans
Kamera: John Lindley
Hudba: Ramin Djawadi
Hrajú: Kevin Costner, Demi Moore, William Hurt, Dane Cook

Žáner: thriller s detektívnou zápletkou
Distribúcia: TATRAFILM s.r.o.
560715, požičovné 50%
Propagácia: Plagáty A1, B4, rozhlas,
Odporúčaná prístupnosť: MN - 15
www.tatrafilm.sk
Premiéra: 4. októbra 2007
Distribučné práva pre Českú a Slovenskú republiku BONTONFILM a.s.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu