Pondelok7. október 2024, meniny má Eliška, Elisa, zajtra Brigita

Meteorológovia varujú: Silný vietor zasiahne TIETO oblasti Slovenska

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Vo viacerých okresoch Slovenska treba v utorok (8. 10.) počítať so silnejším vetrom. Rozfúkať sa môže aj na horách. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy prvého stupňa. Informuje o tom na sociálnej sieti.

Výstrahy pred vetrom platia pre takmer celý Bratislavský kraj, viaceré okresy Trenčianskeho, Nitrianskeho, Trnavského a Žilinského kraja a okresy Poprad a Kežmarok. Vietor tam môže miestami v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 65 až 70 kilometrov za hodinu (km/h), v priemere rýchlosť 45 km/h.

Meteorológovia varujú: Silný vietor
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Výstrahy platia aj na horách

Veterno môže byť aj na horách vo viacerých okresoch Žilinského kraja a tiež v okresoch Poprad, Banská Bystrica a Brezno. Podľa meteorológov sa tam nad pásmom lesa môže vyskytnúť vietor v nárazoch s rýchlosťou 110 až 135 km/h, v priemere 70 až 85 km/h, čo je víchrica.

Meteorológovia varujú: Silný vietor
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

"Predpokladaná rýchlosť vetra predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, najmä pre pešiu turistiku, horolezectvo," pripomína SHMÚ. Výstrahy platia predbežne od 5.00 do 22.00 h.

Viac o téme: HoryPočasieVietorVýstrahySHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu